Autor: Informer.rs

13.04.2022.

16:39

Foto: printscreen

Sport

Ima 207 cm i lome se oko njega! Američki Srbin na radaru reprezentacije! KSS ništa ne prepupšta slučaju! (VIDEO)

Košarkaški savez Srbije je obnovio kontakte sa Sašom Stefanovićem koji je završio koledž karijeru na fakultetu Predju i krenuo je s pripremama za predstojeći draft. Kako stvari stoje, uskoro bi Sašinim stopama mogao da krene Milan Momčilović (207cm), još jedan mladi Srbin i košarkaška nada u SAD! 

Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta on je već na radaru KSS. Momčilović je po proceni američkih stručnjaka među najvećim potencijalima Srednjeg zapada u generaciji koja će 2023. godine maturirati.

Srbin o kojem se sve glasnije  priča u SAD već ima ponude za stipendiju nekoliko univerziteta iz najkvalitetnijih NCAA konferencija, poput Ajove Stejt (Big 12), Minesote (Big Ten), Krejtona (Big East), Ksavijera (Big East) i Nortvesterna (Big Ten). Za njega su zainteresovani još Gonzaga (West Coast), Virdžinija (ACC), Stenford (Pac-12), Market (Big East)

Legendarni trener Kentakija, Džon Kalipari, bio oduševljen Momčilovićevim izdanjem u poslednjoj Elitnoj ligi mladih košarkaša koja od 2010. godine tradicionalno svakog proleća, pod pokroviteljstvom kompanije Najki, okuplja talentovane dečake do 17 godina i smatra se jednim od najboljih omladinskih takmičenja u SAD. Milan je rođen u zemlji u kojoj trenutno blista, a krasi ga sjajna pokretljivost za njegovu visinu, ali i "meka" ruka sa distance, zbog čega mu predviđaju vrhunsku karijeru na poziciji krila. On je ove sezone u proseku beležio 17,6 poena i 8,8 skokova i tako bio lider Pirata iz Pivokija u međuškolskom šampioonatu Viskonsina. Prošle takmičeraske godine u kojoj je njegov tim osvojio državnu titulu Viskonsina izabran je za najboljeg igrača zapadne divizije Vudland konferencije (prosek 16.7 poena, 7.1 skokova, 2.5 asistencije).