Autor: Informer.rs

28.05.2022.

13:03

Foto: Starsportphoto

Sport

NE, NIJE VIC! Srbin, Crnogorac i Slovenac dele pravdu u derbiju!

Drugi duel večitih rivala, koji se takođe igra pred navijačima Zvezde, na programu je u nedelju od 20 časova, a liga je saopštila i ko će deliti pravdu na drugom meču.

Prvi meč sudili su srpski, hrvatski i slovenački arbitar, dok će ovoga puta umesto jednog hrvatskog biti crnogorski sudija.

Informer

 

Glavni sudija meča biće mu Ilija Belošević, po mnogima najbolji srpski sudija, dok će mu pomagati Igor Dragojević iz Crne Gore i Mario Majkić iz Slovenije.

Informer

 

Najefikasniji u trijumfu Zvezde u prvom meču bio je Nikola Ivanović sa 18 poena, po 14 su imali Dobrić i Mitrović, 11 Volters i 10 Davidovac.

U redovima Partizana, 15 poena je upisao Panter, 12 Mur, 11 Ledej i 10 Avramović.

- Kao što sam rekao Partizan ima jako dobru ekipu, finale je, jasno je bilo da su uspeli da nas poremete, a bilo je značajno imati konstantnu koncentraciju protiv Partizana jer je tim tog kvaliteta može da stigne bilo koju razliku. Bili smo vrlo disciplinovani u oba pravca - rekao je trener Dejan Radonjić.

Željko Obradović nije bio zadovoljan posle poraza.

- Apsolutno zaslužena pobeda Zvezde. Čestitam im na način na koji su otvorili seriju. Jasno je da smo izgubili kocentraciju u završnici prvog poluvremena. To su neke boljke koje traju cele sezone. Dozvoliil smo im da se razigraju i iskoriste sve prednosti koje imaju. Imaju protok lopte, čitaju sjajno odbranu. Zaslužena pobeda protivnika. Ništa nismo čitali u odbrani, sporo smo se kretali. Zvezda je preozbiljna ekipa i to je kaznila.