Autor: Informer.rs

26.07.2022.

08:07

Foto: AP/Eric Gay

Sport

NBA AS OBOŽAVA SRBIJU I BODIROGU! Orlovi su FAVORITI za TITULU na Evropskom prvenstvu!

Polako, ali sigurno bliži nam se početak Evrobasketa. Najbolje selekcije sa Starog kontintenta boriće se za titulu u četiri države, a čini se da većina reprezentacija na takmičenje dolazi u najjačim timovima, baš kao i Srbija. 

Iz tog razloga, francuski košarkaš Nikolas Batum smatra da su Orlovi među favoritima za titulu na Evrobasketu. As Los Anđeles Klipersa koji već 15 godina igra u NBA ligi izabrao je još neke od favorita, a posle svoje zemlje, koja će biti među najboljim selekcijama budući da su naturalizovali Džoela Embida, i Slovenije, Francuz je izabrao Srbiju. 

- Francuska, Slovenija, Srbija, Grčka, Nemačka jer igraju kući, Litvanija, Hrvatska (zbog Big Zua) - napisao je Nikolas Batum na svom Tviteru. 

Ipak, tu nije bio kraj sa pitanjima i odgovorima. Naime, jedan od korisnika društvenih mreža pitao je Nikolasa Batuma koji je najpocenjeniji evropski košarkaš svih vremena, a Francuz je dao odgovor koji je oduševio Srbe - Bodiroga! 

Pored toga, Francuz je svojim fanovima otkrio da na dresu nosi broj 33 zbog svog idola Skotija Pipena, te da su mu dva omiljena tenisera Gustavo Kuerten i Rodžer Federer.