• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.07.2022

21:10

EMBID U FRANCUSKO!? ETIČKI JE TO PROBLEMATIČNO! Reprezentativac TRIKOLORA protiv novog pojačanja!

USA Today

Košarka

EMBID U FRANCUSKO!? ETIČKI JE TO PROBLEMATIČNO! Reprezentativac TRIKOLORA protiv novog pojačanja!

Podeli vest

Centar Filadelfija Seventisiksersa Džoel Embid od juče postao je građanin Francuske i imaće pravo nastupa za Trikolore na predstoćeme Evropskom prvenstvu

Iako smo u ovom periodu navikli da klubovi "detoniraju" tlo transferima, ovog jula situacija je drugačija. Reprezentacija Francuske napravila je najveći posao prelaznog roka budući da je Džoel Embid dobio papire evropske zemlje i stekao pravo nastupa za Trikolore. 

Iako rođen u Kamerunu, Embid je stekao pravo da dobije francuski pasoš što je odmah iskoristio. Snažni centar više neće nasupati za domovinu već je na raspolaganju treneru Vensanu Koleu pred Evropsko prvenstvo, a to bi moglo da napravi određene promene u timu. 

Među igračima koji su "ugroženi" je Mustafa Fal, centar Olimpijakosa koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio srebrnu medalju. 

- Ako nam je na raspolaganju, treba da ga uzmemo. On bi svakog trenutka trebalo da postane MVP NBA. Biće zanimljivo videti njega u paru sa Rudijem Goberom, naročito imajući na umu da selektor Kole voli visoke petorke. Embid odlično šutira, može da igra i kao četvorka - rekao je Mustafa Fal. 

Foto: USA Today

Ipak, snažni centar Olimpijakosa ističe da etički možda i nije u redu da Embid obuče dres Trikolora, a pored toga priznaje da strahuje za svoje mesto u timu nakon što su Francuzi doveli ogromno pojačanje. 

- Naravno da sam zabrinut za svoju poziciju. Etički, to može da bude problem jer mi u Francuskoj nikada to nismo radili. Sa druge strane, mi ne kršimo nikakva pravila. To je zakon sporta – ako je neko bolji od vas, on igra, prosto je - rekao je centar Olimpijakosa. 

Mustafa Fal je karijeru počeo 2011. godine u dresu Poatijea, potom je branio boje Monaka, Antiba, Šalona, Sakarije, Lokomotive Kubanj, Turk Telekoma, Asvela pre nego što je 2021. godine došao u Olimpijakos. Ove sezone bio je važan faktor sastavu crveno-belih, a kruna godine bilo je polufinale Evrolige. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17