Autor: Informer.rs

10.08.2022.

23:55

Foto:

Sport

ČEKA NAS NEVIĐENI EVROBASKET! U spektaklu će učestvovati 38 NBA zvezde! Bilo bi i više da ONI nisu sprečeni!

Na Evrobasketu zlato brani Slovenija koja je 2017. pobedila Srbiju u finalu, a da smo imali malo više sreće, mogli smo da imamo i više igrača koji nastupaju u SAD! Bogdan Bogdanović i Aleksej Pokuševski neće biti na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću, a i druge njegove kolege nise uspele da "dobiju" sve igrače koje su želele!

Primera radi, odustali su Moric Vagner (Nemačka) i Omer Jurceven (Turska)!

Informer

 

Najviše NBA igrača ima Francuska! Petorica igrča iz ove zemlje koji igraju u NBA ligi su Furnije, Gober, Luvavu-Kabaro, Maledon i Nilikina.

Informer

 

Po tri imaju:  Turska (Osman, Šengun, Korkmaz), Hrvatska (Bojan Bogdanović, Šarić, Zubac Nemačka (Šruder, Tajs, Franc Vagner), Grčka (Janis i Tanansis Adetokumbo, Dorsi), Slovenija (Dončić, Dragić, Čančar) i Španija (Bili i Huančo Ernangomes, Garuba).

Informer

 

Dvojicu igrača imaju Italija (Fontekio, Galinari), Litvanija (Sabonis, Valančunas), Ukrajina (Len, Mihajljuk) i Gruzija (Bitadze, Mamukelašvili).

Po jednog predstavnika iz najjače košarkaške lige na svetu imaju Srbija (Jokić), BiH (Nurkić), Češka (Krejči), Finska (Markanen), Izrael (Avdija), Crna Gora (Vučević) i Poljska (Sočan)