• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

09.08.2022

13:51

EKSKLUZIVNO! Susret novinarke Informera sa Karijem Pešićem! NAŠLI SMO SE OČI U OČI SA SELEKTOROM I PITALI GA ZA TEA! Evo šta je odgovorio! (FOTO)

Zoran Sinko

Košarka

EKSKLUZIVNO! Susret novinarke Informera sa Karijem Pešićem! NAŠLI SMO SE OČI U OČI SA SELEKTOROM I PITALI GA ZA TEA! Evo šta je odgovorio! (FOTO)

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić uzburkao je javnost pred Mundobasket kvalifikacije i Eurobasket odlukom da iz tima odstrani kapitena reprezentacije Miloša Teodosića. Nacija ne prestaje da bruji o iznenađujućoj odluci iskusnog stratega, a Informer. rs uspeo da dođe do Pešića i postavi mu pitanje koje zanima sve ljubitelje košarke u Srbiji, ali i šire

Bilo je đavolski teško doći do čoveka koji je u žiži javnosti od trenutka kada je na nesvakidašnji način odstranio iz tima kapitena reprezentacije! 

Cela nacija priča o kontroverznoj odluci Svetislava Karija Pešića, a selektor se od kada je ova informacija objavljena u javnosti ne javlja na telefon, ne odgovaraju ni ostali iz tima, a navijači gore od želje da saznaju u čemu je stvar!

Foto: Zoran Sinko

 

Nagađa se šta je razlog, mnogi osuđuju potez selektora, dok su drugi mišljenja da je njegova poslednja, da on najbolje zna šta radi, a i da će na kraju krajeva on biti taj kojeg će dizati u nebesa ili sasuti drvlje i kamenje po njemu!

Zbog činjenice da odavno neka odluka selektora u bilo kom sportu nije podigla ovoliku prašinu, ekipa Informera uputila se u Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi gde se naši reprezentativci pripremaju za predstojeće izazove!

Iako je za mnoge nemoguća misija u ovom momentu doći do Svetislava Pešića i lično ga pitati ono što ljubitelje košarke, ali i cele sportske javnosti i te kako zanima, nama je to pošlo za rukom, jer na kraju krajva posao novinara jeste da uradi sve kako bi svojim čitaocima dao pravu informaciju.

Nakon što smo ušli na velelepni kompleks, uočili smo nekolicinu naših reprezentativaca među kojima su bili Boriša Simanić i Ognjen Dobrić kako u hladu kafića pričaju i "ubijaju" slobodno vreme. Nismo uspeli da im priđemo, ali nismo želeli ni da odustanemo od cilja.

Ušli smo u zgradu Sportskog centra FSS, želeći da tražimo susret sa Pešićem znajući da nam to gotovo sigurno neće biti omogućeno, a onda smo ugledali glavnog aktera naše priče i nismo želeli da propustimo priliku da čitaoce iz prve ruke obavestimo koji je njegov stav o aktuelnoj situaciji.

Dva metra od nas, zavaljen u fotelji sedeo je Kari kojeg smo zatekli u razgovoru sa Nemanjom Bjelicom i Vladimirom Lučićem. Bili su raspoloženi, ali ne i pretereno glasni. Prišli smo im, a oni su najblaže rečeno bili zabezeknuti i šokirani odakle mi tu. Nije ni sačekao trofejni stručnjak da mu se obratimo, preduhitrio nas je i pomalo ljutito upitao:

Foto: Zoran Sinko

 

- Kako ste ušli? Odakle vi ovde? - iznenađeno će Pešić.

Samo smo ljubazno uzrvatili:

- Slektore, dovijamo se, to nam je posao, kao što je ovo vaš!

Spustio je loptu čovek koji je nebrojeno puta doneo radost naciji, izmamili smo mu osmeh ovim odgovorom, ali je ipak rešio da nas prekori:

- Razumem ja to, ali ovo je naša kuća, kako bi bilo da mi u vašu tako dođemo - upitao je slektor dok se Nemanja Bjelica ljubazno i takođe iznenađeno javio našoj reporterki sa kojom je svojevremeno išao u Sportsku gimnaziju.

- Selektore, samo smo želeli da Vas pitamo ono što celu javnost zanima! Ipak je to tema broj jedan!

Na ovo je Svetislav Pešić odreagovao neočekivano, pokušavajući i on nas da zbuni.

- Ne znam šta zanima naciiju i šta je u ovom momentu aktuelno?

Foto: Starsportphoto©

 

- Selektore, nema Miloša Teodosića, kapitena tima. Šta je razlog tome?

- A, to. Znate kako, pričaću o tome, ali kada dođe vreme - ljubazno je poručio Pešić za Informer.rs.

Pokušali smo da slomimo selektora, da nam ipak da neki komentar, međutim on nije čovek koji lako poklekne. Kako je najavljeno, prvu zvaničnu izjavu za medije daće 15. avgusta na konferenciji za medije. 

Inače, mnogi bivši i sadašnji igrači su se oglasili i pružili podršku doskorašnjem kapitenu Milošu Teodosiću, a ovog utorka to su učinili i Pešićevi puleni Nikola Kalinić i Nemanja Nedović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 1 godinu

Одавно Теодосић није за репрезентацију. У задњих 10-так година, кад је ишао на неко такмичење или се повредио или је његов учинак био толико миноран - да је једноставно заузимао само некоме место коиј би заиста ИГРАО за репрезентацију а не би глумио манекена на клупи. Зато, моја честитка Пешићу на овом не толико храбром него једином логичном потезу, јер када год је Теодосић на терену ми увек играмо као да имамо играча мање. Збогом Теодосићу, па статирај у неком женином филму а не у репрезентацији; нама требају каскадери на терену а не позери.

Žigolo

pre 1 godinu

Nekako mi sve ovo smrdi na iznuđenu odluku Pešića a takođe sam gotovo siguran da ta odluka ima nekakve veze sa igranjem Jokića. Strpimo se par meseci i sigurno će se saznati šta je pozadina te odluke trofejnog trenera. Nije Kari bilo ko i sigurno ne bi takav potez povukao iz besa a pogotovo ne iz neznanja.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17