Autor: Informer.rs

29.08.2022.

07:29

Foto: Starsportphoto

Sport

ŠTA JE, ŠTA JE, ŠTA SAD SVIRAŠ? Jokić pobesneo posle sramne oduke sudije! (VIDEO/FOTO)

I ovoga puta Nikola Jokić je predvodio Orlove sa 24 poena i 10 skokova. Srbija je posle Grčke, pobedila  i Tursku 79:72.

Ali, sudije su nažalost biule često u centru pažnje. Arbitri iz Španije katastrofalno su delili pravdu. Zbog jednog faula koji umesto da bude dosuđen u našu, dodeljena je u tursku korist, doveli do ludila Nikolu Jokića.

Nije Jokić mogao da veruje šta se dešava, jer je odluke bila totalno nelogična, a ako pogledate snimak spornog momenta sve će vam biti jasno, kao i reakcija najboljeg košarkaša na svetu.

Srbija je imala i 20 poena prednosti, a na kraju je trijumfovala posle drame. U jednom trenutku, Turci su trojkama i dobrom odbranom stigli do izjednačenja. Na kraju su ipak Jokić i Kalinić uzeli stvar u svoje ruke i poenima, ali i dobrom odbranom pred kraj duela doneli slavlje usred Istanbula.

Inače, selektor Turske Ergin Ataman takođe nije bio zadovoljan suđenjem nakon poraza njegove ekipe u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo protiv Srbije (79:72).

- Nadam se da će FIBA proveriti šta su njihove sudije uradile, kao što ću i ja proveriti gde smo grešili - kazao je Ataman na kraju meča.

Bonus video