Autor: Informer.rs

06.09.2022.

09:41

Foto: Peđa Milosavljević

Sport

KALKULACIJE! Spektakl sa Hrvatima ili borba sa Italijanima?

Puleni Svetislava Pešića prvi su u grupi D, do kraja su ostali mečevi sa Izraelom (utorak, 21.00) i Poljskom (četvrtak), pa bi trebalo očekivati da završimo gronu fazi bez poraza, da kucnemo u drvo.

Posle ubedljivih trijumfa nad Holanđanima, Češkom i Finskom, jasno je zašto svi očekuju maksimalan rezultat Orlova. Ukoliko Srbija osvoji prvo mesto u grupi, u osmini finala (11. septembar) ih čeka četvrtoplasirana ekipa iz Grupe C. To sigurno neće biti Grčka i Ukrajina, upisale su pomenute reprezentacije sve tri pobede.

Informer

Srbi bi mogli i na Hrvate u osmini finala Evropskog prvenstva

Četvrtom mestu u Grupi C trenutno je najbliža Italija, jer ima pobedu manje od trećeplasirane Hrvatske, odnosno pobedu više od Estonije i Velike Britanije. Danas igraju Italija i Hrvatska, pa bi sve trebalo da bude jasnije.

Ako puleni Đanmarka Poceka izgubi meč, izgubiće šanse da se nađu na prva tri mesta,a i četvrta pozicija bi bila ugrožena u slučaju da kiksne i od Velike Britanije, a Estonija dobije Britance i Grčke, a Britanija pobedi Estoniju. Ako "azuri" pobede bili bi četvrti ako izgube od Britanaca, a Hrvatska pobedi Ukrajinu, 

Bonus video