• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2022

20:00 >> 22:42

PUKLA STOTKA MOĆNE SRBIJE! Orlovi PREGAZILI Holanđane! Jokić u MVP modu spreman za napad na ZLATO! (FOTO)

Pedja Milosavljević

Košarka

PUKLA STOTKA MOĆNE SRBIJE! Orlovi PREGAZILI Holanđane! Jokić u MVP modu spreman za napad na ZLATO! (FOTO)

Podeli vest

Košarkaši Srbije savladali su Holandiju sa 100:76 u prvoj utakmici grupne faze Evropskog prvenstva u Pragu

Rutinska pobeda Srbije u prvom kolu Evrobasketa! Očekivali su navijači ubedljiv trijumf protiv Holandije, utisak je da je tako i moralo, ali teško da su Orlovi mogli da nađu bilo kakav odgovor na šutersku raspodiju našeg rivala. Ipak, ni to nije pomoglo Lalama da ozbiljnije ugroze pobedu našeg tima na startu kontinentalnog takmičenja - 100:76. 

Ako je suditi po igri Nikole Jokića na startu prve deonice protiv Holandije jasno je da je MVP NBA lige došao da na Evrobasket da pokaže zbog čega je najbolji košarkaš sveta. Plesao je as Denver Nagetsa, upisao devet poena za samo pet minuta, nakon čega je Pešić rešio da mu da predah i na parket pošalje Ristića. 

Foto: Pedja Milosavljević

Usporili su Orlovi nakon toga budući da je Lale služio šut, ali kada je Nikola Kalinić vezao dve trojke Srbija je ponovo imala deset poena prenodsti u odnosu na rivala. 

Ništa drugačije nije bilo ni u drugoj četvrtini. Mogla je publika u "O2 Areni", ali i kraj malih ekrana da uživa u igri "mačke i miš". Holanđani nisu imali nikakve šanse protiv Jokića, a kada su se u meč uključili Marko Gudurić, Vanja Marinković i Nemanja Nedović brodolom Lala je bio neminovan. 

Nervozno je Srbija delovala na startu drugog poluvremena, Holanđani su se vratili u meč, ali je tehnička greška Nikole Jokića razmrdala Orlove. Usledila je trojka Vanje Marinkovića, potom i zakucavanje Džokera, a za kraj sjajna kontra Vase Micića i laki poeni za Lučića. Izabranici Svetislava Pešića u tim momentima su prelomili meč, otišli na +12 i pitanje pobednika se više nije postavljalo u "O2 Areni". 

Foto: Pedja Milosavljević

Ponovo su se Holanđani raspucali na startu četvrtine. Promešao je Svetislav Pešić karte, oprobao nove petorke i sisteme igre, ali ni to nije dalo prostora našem rivalu za više od časnog poraza protiv glavnog favorita za medalju. 

Nikola Jokić je meč završio sa 19 poena, šest skokova i četiri asistencije. Vanja Marinković je dodao 18 uz pet pogođenih trojku, a Vasilije Micić je zabeležio "dabl-dabl" sa 15 poena i 12 asistencija. Sa druge strane Vurt De Jong je postigao 28 koševa uz šest trojki iz osam pokušaja. 

SRBIJA - HOLANDIJA  100:76 (31:21, 20:17, 24:23, 25:15)

O2 Arena, Prag   Sudije: Jener Jilmaz, Gvidas Gedvilas, Karem Baki 

Srbija: Davidovac, Marinković, Kalinić, Lučić, Ristić, Jokić, Nedović, Jagodić-Kuridža, Micić, Gudurić, Jaramaz

Holandija: Frenki, Van der Vurst, Vilijams, De Jong, Kerazi, Hamik, Šarftenar, Edvards, Harms, Kok, Klof

Uživo:

Četvrta četvrtina: 

40. minut - Pogađa trojku sada i Dušan Ristić, Orlovi su probili "stotku" - 100:76!

39. minut - MARKINOVIIIIIIIIIIĆ! Kiša trojki šutera Baskonije - 97:74!

39. minut - Bravura Marka Jagodića-Kuridže, lako polaganje, a potom koristi centar Srbije i dodatno slobodno bacanje - 94:74!

Foto: Pedja Milosavljević

38. minut - Nova trojka za Vanju Marinkovića, Srbja sada ima +20!

37. minut - Tri slobodna bacanja za Vasiliju Micića posle faula Van der Vursta, šuter Efesa koristi sva tri i rešava pitanje pobednika - 89:72!

35. minut - Popravlja Dušan Ristić promašaj Vasilija Micića, šut još uvek na vrhunskom nivou služi Holanđane - 84:72!

33. minut - JARAMAAAAAZ! Ponovo je Srbija počela da "krvari", ali Ognjen Jaramaz pogađa treću trojku - 80:69!

32. minut - 12/19 imaju Holanđani za tri poena, sada je Vilijams pogodio koš Srbije i smanjio zaostatak svog tima, reaguje Pešić tajm-autom - 77:67!

32. minut - Rešeta Vurt De Jong, šest trojki iz sedam pokušaja za kapitena Holandije - 77:64!

31. minut - Nisu Holanđani iskoristili prvi napad u poslednjoj četvrtini, na drugoj strani Marko Jagodić Kuridža pogađa dva slobodna bacanja nakon faula Klofa - 77:61!

Foto: Pedja Milosavljević

Treća četvrtina: 

30. minut - Služi Holanđane šut od samog starta utakmice, De Jong je posebno raspoložen, ali ga brati i Šarl Klof - 75:61!

29. minut - Prelepa akcija Srbije, Gudurić je proigrao Nikolu Kalinića, a as Barselone je bez problema položio loptu u koš - 72:57!

28. minut - Još jedan sjajan prodor Vase Micića i laki poeni preko Harmsa, na drugoj strani koriste Holanđani "igrača više" i trojku pogađa Hamik - 70:57!

27. minut - MVP! MVP! MVP! Grmi u "O2 Areni" nakon prve trojke Nikole Jokića na meču - 68:54!

26. minut - Dva puta Micić i Lučić iz kontre poentiraju! Micić je već sada upisao "dabl-dabl" sa poenima i asistencijama. Na drugoj strani Vort De Jong pogađa petu trojku - 65:54!

25. minut - MARINKOVIIIIIIIIĆ! Ovo je trebalo Srbiji, nakon nešto slabijeg perioda ide trojka Vanje Marinkovića, treća na ovom meču, a potom i lako zakucavanje Nikole Jokića - 61:51!

Foto: Pedja Milosavljević

25. minut - Tuku Holanđani Nikolu Jokića, a sudijska trojka se ne oglašava. Doživeo je centar Srbije pomračenje, ušao u sukob sa arbitrom i zaradio tehničku grešku - 56:51!

24. minut - Sada je Vasilije Micić uzeo loptu u svoje ruke, posle sjajnog prodora poentira MVP Evrolige - 56:50!

23. minut - MICIIIIIIIIIĆ! Seče Vasilije Micić seriju Holandije! Na drugoj strani vraćaju to Holanđani, a potom faul u napadu za Nikolu Jokića, nervozno deluju Orlovi na startu drugog poluvremena - 54:48!

22. minut - Novi poeni za kapitena Holandije, prepolovili su naši rivali prednost posle samo dva minuta u četvrtoj četvrtini - 51:45!

21. minut - Promašaj Nikole Jokića na startu drugog poluvremena, na drugoj strani svoju četvrtu trojku pogađa Vort De Jong - 51:43!

Druga četvrtina: 

20. minut - POLUVREME! Uspeli su Holanđani da smanje prednost Srbije u finišu druge deonice, ali rešenja za Nikolu Jokića nemaju ni bolji od Lala - 51:38!

Foto: Pedja Milosavljević

19. minut -  Sada uzvraća Micić uslugu Nikoli Jokiću koji pogađa pod košem. Morao je selektor Holandije da preseče seriju Srbije sa tajm-autom - 47:33!

18. minut - SA PARKINGA! Pogađa sada Vasilije Micić trojku sa devet metara posle nove asistencije Nikole Jokića - 45:33!

17. minut - Usporili su Orlovi nakon pogotka Marka Gudurića, uzvraćaju Holanđani serijom 5:0, reaguje odmah Svetislav Pešić tajm-autom - 42:33!

16. minut - GUDURIIIIIIIĆ! Spektakularna akcija Gudurića i Jokića koju je na obruču završio šuter Fenerbahčea, a potom iskoristio i dodatno slobodno bacanje - 42:28!

15. minut - Ulazak Marka Gudurića značajno je ojačao odbranu Srbije u drugoj deonici. Na parketu je sada Nemanja Nedović, po prvi put nakon povrede - 39:28. 

Foto: Starsportphoto©

14. minut - Nešto niža petorka selektora Srbije, sada je na "petici" Marko Jagodić Kuridža. Mnogo bolje deluje protok lopte u ovim momentima, ali je otvoren šut promašio Vladimir Lučić. Kažnjava to Harms na drugoj strani - 38:26!

13. minut - Nastavlja se šuterska raspodija Srbije, ponovo je Ognjen Jaramaz pogodio za tri poena, ali vraća to Van der Vurst preko Dušana Ristića - 38:24!

12. minut - Odlična odbrana Srbije, još bolja tranzicija i laki poeni za Marka Gudurića na drugom obruču - 35:21! 

11. minut - Drhti ruka Dušanu Ristiću na startu utakmice, ali je nakon serije promašaja uspeo da poentira. Već u sledećem napadu imao je šansu da pojača svoj poenterski saldo, ipak, nije bio precizan sa linije penala - 33:21!

Prva četvrtina: 

10. minut - Rafalna paljba Orlova, već pet trojki pogodila je Srbija iz deset pokušaja, sada je precizan bio Ognjen Jaramaz - 31:21!

Foto: Starsportphoto©

9. minut - KALINIIIIIIIIIĆ! Nova trojka za novog košarkaša Barselone, strpljivi su bili Orlovi posle ofanzivnog skoka, Micić je promešao odbranu Lala i dodao do Kalinića koji još jednom cepa mrežicu - 28:18!

8. minut - Naivno je Marko Gudurić faulirao Klofa u šutu za tri poena, ali bek Holandije koristi samo dva bacanja - 25:18!

7. minut - Nesportska greška za Klofa, Marinković je ponovo ukrao loptu, ali je nepropisno zaustavljen u kontri. Pogađa šuter Baskonije jedno od dva bacanja, raste prednost Orlova iz napada u napad - 25:13!

6. minut - KALINIIIIIIIĆ! Seče Nikola Kalinić seriju Holanđana, a potom i sjajna reakcija Vanje Marinkovića u odbrani - 22:13!

5. minut - Slabija reakcija naše odbrane, koriste to Edvards i Harms i smanjuju prednost Holandije - 17:13! 

Foto: Starsportphoto©

4. minut - Raspoložen je Nikola Jokić, loše se piše Holanđanima! Ponovo je MVP sjajno reagovao ispod koša i lagano poentirao preko Edvardsa - 15:7!

3. minut - Novi lep napad Orlova, koristi to Nikola Kalinić i beleži prve poene, ali vraća trojkom na drugoj strani De Jong, za sada je kapiten jedini raspoložen u taboru Holandije - 13:7!

3. minut - BUM! BUM! BUM! Vezuje Vanja Marinković dve trojke, odmah reaguje Buskaljo tajm-autom - 11:4!

2. minut - JOKIIIIIIĆ! Ni minut nije bio potreban Jokiću da pokaže koliko je spreman za napad na zlato! MVP je pogodio uz faul, a nakon toga iskoristio i dodatno slobodno bacanje - 5:2!

1. minut - Prvi napad na meču imali su Holanđani i odmah preko Vortija De Jonga lako poentirali posle slabe reakcije naše reprezentacije. Na oduševljenje svih u dvorani vraća to Nikola Jokić na drugoj strani posle ofanzivnog skoka - 2:2!

Foto: Informer

20:46 - Igrači Srbije polako privode kraju zagrevanje pred duel sa Holanđanima, a među igračima koji su prvi istričali "na parket" arene u Pragu je upravo Nikola Jokić kog su navijači dočekali ovacijama. 

20:35 - Među navijačima ima i onih najmlađih koji su došli u Prag da podrže Srbiju, ali i pogledaju uživo Nikolu Jokića koji je, bez sumnje, glavna zvezda na ovogodišnjem Evrobasketu!

20:12 - Veliki broj srpskih navijača stigao je u Prag na početak Evropskog prvenstva. Tu je grupa iz Mladenovca, ali i iz Novog Sada, Ciriha i Austrije!

Foto: Informer

20:00 - Dobro došli na uživo prenos prvog kola grupne faze Evropskog prvenstva između Srbije i Holandije! Sve detalje iz "O2 Arene" možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
kiko

pre 1 godinu

Ne talasajte, pobedlili smo slabu Holandiju, nismo toliko dobri, ali mozda mozemo da izrastemo u pravi tim kako ide vreme, zlato zaboravimo, idemo grupu da prodjemo prvo.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija