Autor: Informer.rs

06.09.2022.

10:15

Foto: printscreen

Sport

HRVAT ĆE IZNERVIRATI ZEMLJAKE: Srbija i Hrvatska trenutno ne idu u istu rečenicu!

Srbija posle tri kola ima tri pobede na Evropskom prvenstvu u košarci. Posle ubedljivih trijumfa nad Holanđanima, Češkom i Finskom, jasno je zašto svi očekuju maksimalan rezultat Orlova.

Prokomentarisao je Neven Spahija Hrvatsku, koja je mogući rival u nastavku takmičenja. 

- Hrvatska će se dizati. Nije naivna reprezentacija, dizaće se kroz turnir, posle dužeg vremena smo kompletni. I dečko iz Albe, stranac, daje dodatni kvalitet, ne mogu poreći. Međutim nivo košarke koji igraju Srbija i Hrvatska trenutno ne idu u istu rečenicu - rekao je Spahija srpskim novinarima. 

Informer

 

Spahija protiv stranaca

Srbija je pobedila sa 100:70, na poluvremenu je bilo 62:34 za Orlove. Spahija se i našalio. 

- Jako loše je ovo što igrate trenutno. Pratio sam Srbiju dosta od početka priprema, od meča u Sloveniji, to sam gledao uživo. Ne vidim problem, zaista igrate impresivno. Znali smo talent Srbije, ali ovaj nivo igre je nešto iznad... Mogu samo čestitati treneru i igračima na ovom performansu. Svaka čast! 

iskusni stručnja nije za stranca u reprezentaciji.

- Reprezentacija jedne države je identitet države, te škole košarke, stranci imaju u klobovima prostora i ne vidim razloga da igraju u reprezentacijama. Neke su dovele strance, iskoristile su to pravilo FIBA, ali po meni su to sad miks selekcije, a ne nacionalni timovi. Ja lično nisam za stranca u reprezentaciji - zaključio je Spahija.

Bonus video