• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

06.09.2022

09:41

KALKULACIJE! Spektakl sa Hrvatima ili borba sa Italijanima?

Peđa Milosavljević

Košarka

KALKULACIJE! Spektakl sa Hrvatima ili borba sa Italijanima?

Podeli vest

Srbija posle tri kola ima tri pobede na Evropskom prvenstvu u košarci, pa već možemo da mislimo na nokaut fazu takmičenja i potencijalnim rivalima

Puleni Svetislava Pešića prvi su u grupi D, do kraja su ostali mečevi sa Izraelom (utorak, 21.00) i Poljskom (četvrtak), pa bi trebalo očekivati da završimo gronu fazi bez poraza, da kucnemo u drvo.

Posle ubedljivih trijumfa nad Holanđanima, Češkom i Finskom, jasno je zašto svi očekuju maksimalan rezultat Orlova. Ukoliko Srbija osvoji prvo mesto u grupi, u osmini finala (11. septembar) ih čeka četvrtoplasirana ekipa iz Grupe C. To sigurno neće biti Grčka i Ukrajina, upisale su pomenute reprezentacije sve tri pobede.

Foto: Peđa Milosavljević

Srbi bi mogli i na Hrvate u osmini finala Evropskog prvenstva

Četvrtom mestu u Grupi C trenutno je najbliža Italija, jer ima pobedu manje od trećeplasirane Hrvatske, odnosno pobedu više od Estonije i Velike Britanije. Danas igraju Italija i Hrvatska, pa bi sve trebalo da bude jasnije.

Ako puleni Đanmarka Poceka izgubi meč, izgubiće šanse da se nađu na prva tri mesta,a i četvrta pozicija bi bila ugrožena u slučaju da kiksne i od Velike Britanije, a Estonija dobije Britance i Grčke, a Britanija pobedi Estoniju. Ako "azuri" pobede bili bi četvrti ako izgube od Britanaca, a Hrvatska pobedi Ukrajinu, 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

 

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija