Autor: Informer.rs

12.09.2022.

07:48

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

SVI U ŠOKU! Da li je Srbija zbog ovoga poražena od Italije?


Endi Bejli, novinar "Bličer riporta" zna zašto je Srbija poražena u osmini finala, odnosno koliko je Nikola Jokić važan. Jedan detalj iz meča Srbije i Italije šokirao je mnoge.

Nikola Jokić je ubacio 32 poena (šutirajući 8/14), uz 13 skokova i četiri asistencije za manje od 29 minuta. Dok je igrao, Srbija je dala 11 poena više od Italije. To znači da je Srbija primila 19 poena više nego što je dala dok je on 11 minuta odmarao. Tih "-11" za pet minuta na prelasku iz treće u četvrtu četvrtinu su i izbacili Jokića sa turnira.

Istina, košarka je kolektivni sport, ali sa Jokićem i bez njega na terenu, to je sasvim druga priča. Mnogi smatraju da je selektor Pešić napravio veliku grešku jer je Jokića suviše dugo držao na klupi. Zakasnio je da ga ubaci u četvrtoj deonici. Čini se da je već bilo kasno kada se MVP NBA lige vratio na parket. Teško ćemo se oporaviti posle ovoga šamara!

Informer

 

Novinari portala "DNVR" nedavno su bili u poseti Srbiji , pa su svesni kako se navijači Orlova osećaju posle rane eliminacije. 

- Našim novim prijateljima tamo daleko, nadamo se da ćete ostati uz nas. Bićemo uživo svake nedelje, posle svake utakmice Nagetsa, bilo da pobede ili izgube. Mnogo toga o Jokiću će vam stići od nas. Idemo napred - zajedno - napisali su iz "DNVR Nagetsa".

- Ne želim da umanjujem pobedu, respektujem njihovu igru i sve što su uradili. Ipak, za ovakvu fazu takmičenje, gde jedna utakmica sve rešava, potrebno je da budeš zdrav i spreman. Jedan od naših najvažnijih igrača Milutinov odigrao je na svežinu odličan meč protiv Poljske, ali to nije moglo da bude protiv Italije. Kao i kod Vanje i još nekih. Analiziraćemo ono što smo mogli bolje da uradimo. Jako smo razočarani, jer smo želeli za nagradu za dobre igre, ali za tako nešto potrebno je da budete u boljoj fizičkoj formi - rekao je selektor Svetislav Pešić posle eliminacije sa Evropskog prvenstva.

Bonus video