Autor: Informer.rs

13.09.2022.

08:08

Foto: Marko Đoković

Sport

DA LI JE OVO RAZLOG KRAHA? U reprezentaciji je morao da bude ovaj igrač!

Košarkaška reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evrobasketa u osmini finala, bolja od Orlova bila Italija.

Berić je u potkastu "sa Lukom i Kuzmom" analizirao razloge ranog ispadanja Orlova, te je dodao da je u ovoj reprezentaciji moralo da bude mesta za Danila Anđušića.

- Definitivno nam je falio šut u ovoj utakmici. Mi smo pričali i prethodni put i složili smo se da je u ovoj reprezentaciji morao da bude Anđušić. Čist šuter što bi rekli, i u ovakvoj formi i to je ono što ne razumem. Neke odluke ne razumem. Mislim da on apsolutno ima mesta u ovoj reprezentaciji, pogotovo u ovakvim utakmicama. Mi smo znali da će doći meč gde Jokić ne može da da 100 poena i kada će biti povratnih šuteva. Mi smo 15 do 20 minuta igrali u tandemu Kalinić - Lučić - kazao je Berić i dodao:

Informer

 

- Oni apsolutno ne mogu da igraju zajedno, toliko dugi period pogotovo. Šuter kao šuter, Vanja je otvorio dobro sa dve trojke, posle je nestao. U onoj završnici nismo imali pravog šutera. Gudurić je pokušao, jeste i on šuter, ali ne onaj pravi. U ovoj konstelaciji siguran sam da je Anđušić morao da ima mesta u reprezentaciji - istakao je Berić i podsetio da je Anđušić  konstantno u sjajnoj formi i na najvišem nivou već tri sezone.

Bonus video