Autor: Informer.rs

13.09.2022.

09:59

Foto: Pedja Milosavljević

Sport

"BIO BI TEKTONSKI POREMEĆAJ DA SMO IZGUBILI OD HRVATA" Bura se ne stišava posle neočekivane eliminacije Srbije!

Svi su očekivali medalju od Orlova, ali puleni selektora Svetislava Pešića stali su već u osmini finala, jača je bila Italija. 

Miroslav Berić je istakao da Vladimir Lučić i Nikola Kalinić ne mogu da igraju zajedno, da je greško što na šampionu nije bilo Danilo Anđušić.

Poraz od Hrvata

Nije malo onih koji misle da je trebalo Srbija da kalkuliše u grupi, ali proslavljeni srpski košarkaš smatra da to nije bilo rešenje.

- Imali smo prelaku grupu i tu neko kalkulisanje... Kao, hajde sad da izgubimo od Poljske. Lakše je reći nego učiniti, skoro nemoguće. Ne treba nikada da se to dešava, jedino da se odmori Jokić, ali pričali smo već - niko nije želeo Hrvatsku. Da smo izgubili od Poljske, išli bismo na Hrvatsku, šta bi onda bilo. Tektonski poremećaj. Tada bi bilo "hteli ste, evo vam" - jasan je Berić u podkastu "Sa Lukom i Kuzmom".

Informer

Miroslav Berić

- Meni se nije svidelo od početka što me brine što nismo odigrali nijednu egal utakmicu. Strepeli smo kad neko priđe na 12 poena, to nije dobro, ali takva je grupa bila. Pogledajte grupu smrti, ali onda prvoplasirani, Slovenija dobija najlakši kostur i nisu mogli da dobiju bolje.

Informer

Svetislav Pešić

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, nakon eliminacije u osmini finala Evropskog prvenstva od Italije, nije se vratio u Beograd, nego je otišao u Minhen, gde mu živi porodica

Svetislav Pešić će se, kako je novinarima na aerodromu Nikola Tesla, rekao portparol Košarkaškog saveza Srbije Ivan Ivković, uskoro obratiti javnosti i analizirati sve što se desilo na šampionatu Evrope.

Bonus video