Autor: Informer.rs

15.01.2023.

09:49

Foto:

Sport

APEL BUDUĆNOSTI PRED DERBI SA ZVEZDOM: Ne vređajte goste i njihove porodice!

 Podgorica je moj grad, to je moj klub, a svaki put kada uđem u dvoranu Morača za koju sam vezan, prisetim se svih onih godina koje sa prošao sa mojim saigračima, izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Duško Ivanović dan pre utakmice sa ekipom Budućnosti. 

Mnoge duele Budućnosti i Crvene zvezde proteklih godina pratile su velike tenzije. Podgorički klub moli svoje navijače da sportski bodre "plave", ali i da se suzdrže od vređanja gostiju.

- Budućnost poziva sve navijače, koji nas verno bodre, da u meču sa Crvenom zvezdom ne bude vređanja gostujuće ekipe i njihovih porodica. ABA liga strogo zabranjuje vređanje po nacionalnoj, verskoj, rasnoj i polnoj osnovi i zbog kršenja pravila će uslediti pražnjenje dela tribina ili cele sale. Molimo vas da navijanje bude fer, sportsko i korektno, jer samo takvim navijanjem dajete vetar u leđa našim igračima i ekipi - ističe se.

Informer

 

Iz podgoričkog kluba su apelovali da navijači da dođu što ranije, ali i da se suzdrže od unošenja pirotehnike, što je strogo zabranjeno i na ulazima će biti vršeni detaljni pretresi.

- Budućnost obaveštava javnost da će kapije Sportskog centra "Morača", za utakmicu sa Crvenom zvezdom, koja počinje u nedelju u 19:30, biti otvorene od 17 časova i 30 minuta. Klub moli sve navijače da dođu što ranije na utakmicu kako bi se izbegle gužve na ulazima zbog detaljnih provera prilikom ulaska. U dvoranu je strogo zabranjeno unošenje sitnih predmeta, upaljača, ambalaže, pića i pirotehnike. Takođe, molimo vas da poštujete numeraciju sedišta zbog izbegavanja gužvi na sektorima -  navodi se u saopštenju.

Bonus video