Autor: Informer.rs

12.02.2023.

07:10

Foto: Starsportphoto©

Sport

NAŠI VELIKANI SANJAJU PLASMAN U ZAVRŠNICU EVROLIGE! Večitima potrebno po 18 pobeda za plej-of!

Košarkašima Crvene zvezde i Partizana potrebno je po 18 pobeda u Evroligi kako bi se domogli plej-ofa!

Do kraja regularnog dela sezone najjačeg evropskog klupskog takmičenja ostalo je još deset mečeva, a prema trenutnom stanju stvari i u poređenju sa prethodnim sezonama, 18 pobeda bi trebalo da bude dovoljno za plasman u top osam. Time se u analizama stanja u Evroligi bave gotovo svi specijalizovani košarkaški sajtovi uz napomenu da bi u najboljem slučaju jedan ili dva tima mogli i sa 17 trijumfa u plej-of.

Dobar raspored

Zvezda je zbog loše serije, koju je konačno prekinula pobedom nad Makabijem u Tel Avivu, u nepovoljnoj situaciji jer ima skor od 11 pobeda i 13 poraza. Samopouzdanje je timu sa Malog Kalemegdana znatno poraslo zbog trijumfa nad jednim od direktnih konkurenata za top osam, a dobro je i što imaju malo lakši raspored od crno-belih. Domaćini su na četiri od poslednjih pet utakmica u ligaškom delu sezone, a ugostiće direktne konkurente za plej-of: Baskoniju i Valensiju. Zvezda će, s druge strane, gostovati timovima koji se polako opraštaju od ambicije da se domognu doigravanja za evropsku titulu.

Informer

Zveuzda srušila Makabi

RASPOREDI UTAKMICA

Zvezda - Alba 24. februar
Bajern - Zvezda 2. mart
Zvezda - Efes 8. mart
Panatinaikos - Zvezda 10. mart
Barselona - Zvezda 17. mart
Zvezda - Baskonija 29. mart
Zvezda - Valensija 29. mart
Asvel - Zvezda 31. mart
Zvezda - Olimpijakos 6. april
Zvezda - Fenerbahče 13. april
Partizan - Fenerbahče 23. februar
Partizan - Alba 2. mart
Virtus - Partizan 7. mart
Armani - Partizan 9. mart
Efes - Partizan 16. mart
Partizan - Olimpijakos 24. mart
Partizan - Barselona 28. mart
Partizan - Real 31. mart
Monako - Partizan 7. april
Partizan - Panatinaikos 14. april


Centar Zvezde Filip Petrušev nagoveštava da će srpski i regionalni šampion tek da "nagazi" gas i da pojuri plej-of.

- Pobeda protiv Makabija je jako, jako bitna za plej-of. I dalje smo u konkurenciji i mnogo je dobro što smo pobedili direktnog protivnika za plasman u osam najboljih. Dugo nismo igrali tako dobro kao u Tel Avivu i sada samo treba da nastavimo u istom ritmu - kaže Petrušev.

Zvezdi naruku ide i to što će samo još jednu utakmicu odigrati bez najvećeg pojačanja Fakunda Kampaca, koji će od 1. marta moći da nastupa u Evroligi.

Najbolji u Areni

S druge strane, Partizan ima nešto teži raspored, ali i dve pobede više od Zvezde, zbog čega konce drži u svojim rukama. Šest utakmica igraće na svom terenu u rasprodatoj beogradskoj Areni, ali gosti u Beogradu biće tri trenutno najjača evropska tima: Olimpijakos, Barselona i Real.

Informer

 



Kapiten Kevin Panter uopšte ne sumnja da će "parni valjak" ostvariti polovičan učinak u narednih deset utakmica.

- Mislio sam i ranije da smo tim za plej-of, pričao sam o tome pre nekoliko meseci. Ništa se nije promenilo, pogotovo sada, kada smo u seriji od četiri pobede. Sve mi kontrolišemo. Možemo sigurno do plej-ofa, a onda ko zna... Verujem da ćemo do kraja regularnog dela ostvariti pobeda koliko je potrebno - kaže Panter.

Partizan rasprodao Arenu za Real i Barsu

Španske velikane čeka pakao u beogradskoj Areni! Košarkaški klub Partizan saopštio je da su rasprodate karte za utakmice 31. i 32. kola Evrolige, koje će biti odigrane 28. i 31. marta. Tada će u Beograd doputovati Barselona i Real Madrid, dok je ostalo još malo karata za duele protiv Albe 2. marta i Panatinaikosa 14. aprila. Prvi naredni meč u Evroligi Partizan igra protiv Fenerbahčea u Areni 23. februara, a i za taj duel karte su uveliko rasprodate.

 

EVROLIGA

24. kolo 

Sreda

Alba - Olimpijakos 60:93

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Crvena zvezda 86:89

Bajern Minhen - Partizan 71:82

Virtus Bolonja - Barselona 75:92

Petak

Monako - Asvel 87:75

Žalgiris - Baskonija 79:75

Panatinaikos - Valensija 91:92

Odloženo

Fenerbahče - Olimpija Milano

Anadolu Efes - Real Madrid