• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.02.2023

19:30 >> 22:26

CRNO-BELA KAZNENA EKSPEDICIJA! Partizan PROTUTNJAO kroz Minhen za nastavak POBEDNIČKOG NIZA!

Starsportphoto

Partizan

CRNO-BELA KAZNENA EKSPEDICIJA! Partizan PROTUTNJAO kroz Minhen za nastavak POBEDNIČKOG NIZA!

Podeli vest

Košarkaši Partizana nastavili su pobednički niz pošto su sa 69:82 savladali Bajern u Minhenu u okviru 24. kola Evrolige

Nastavlja se serija Partizana! Igraju izabranici Željka Obradovića kao u transu u poslednjih mesec dana, a večeras su u prepunom Audi domu deklasirali Bajern iz Minhena - 69:82 za svoj 13. trijumf u Evroligi. 

Imao je Partizan "domaćinsku" atmosferu u Minhenu budući da su tribine bile ispunjene Grobarima. Znali su energiju navijača da iskoriste crno-beli koji su upisali četvrti vezani trijumf u elitnom takmičenju za nastavak sna o plasmanu u plej-of Evrolige. 

Bio je Bajern konkurentan samo tokom jedne i po četvrtine nakon čega su izabranici Željka Obradovića  preuzeli kontrolu nad utakmicom. Briljirao je u prvom poluvremenu Kevin Panter, a kada je kapiten "usporio" uključili su se Džejms Naneli, Dante Egzam i Matijas Lesor. 

Foto: Starsportphoto

Bio je Francuz gazda pod koševima budući da Andrea Trinkijeri nije računao na Otela Hantera. Gilespi je povremeno uspevao parira Lesoru, ali ništa više od toga. Znali su to da iskoriste crno-beli koji večeras nisu forsirali za tri poena, već su želeli da iz reketa savladaju Bavarce i uspeli su. 

Najefikasniji na meču biо  је Kevin Panter sa 19 poena, Matijas Lesor je ubacio 16. Francuz je dodao i šest skokova, a Džejms Naneli 14 koševa. Sa druge strane, jedini vredan pomena bio je Vajler-Beb sa 10 koševa. 

Partizan će u narednom kolu, ali tek 23. feburara dočekati Fenerbahče, a potom i berlinsku Albu 2. marta. 

BAJERN MINHEN - PARTIZAN  69:82 (19:19, 14:20, 12:21)

Audi dom, Minhen     Sudije: Boltauzer, Difala, Baena

Bajern: Vajler-Beb, Volden, Sili, Vinston, Gifaj, Bonga, Jaramaz, Obst, Cipser, Vimberg, Rebit, Gilespi

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Panter, Smailagić, Eguzum, Naneli, Lesor, Trifunović, Ajđušić, Madar

UŽIVO: 

Četvrta četvrtina: 

KRAJ!

38. minut - Uspeva Di Džej Sili da ublaži poraz Bajerna pošto je pogodio tri slobodna bacanja - 69:78!

36. minut - Još jedno strašno zakucavanje Matijasa Lesora, ima Francuz već 16 poena i dominira pod košem tokom čitavog meča - 57:74!

Foto: Starsportphoto©

35. minut - AVRAMOVIIIIIĆ! Sjajna rola srpskog reprezentativca koji je povukao kontru nakon promašaja Vajler Beba - 54:72!

34. minut - Raspucao se sada Dante Egzum, Australijanac je takođe dvocifren - 54:69!

33. minut - Niklas Vimberg prekida seriju Partizana i pogađa za tri poena - 50:65!

32. minut - ANĐUŠIIIIIIIIIĆ! Siguran je reprezentativac Srbije sa linije penala nakon što ga je nespretno faulirao Obst - 47:65!

31. minut - Nastavlja se dominacija crno-belih i na startu poslednjeg kvartala. Čini se da je Partizan rešio pitanje pobednika budući da već imaju 17 razlike - 45:62!

Treća četvrtina: 

29. minut - Dominira Lesor, dva, plus jedan za +18! Prehodno je još jednom centar Partizana bio siguran pod košem, ali vraća to Rubit na drugoj strani - 45:60!

28. minut - LESOOOOOOR! Napokon pogađa centar Partizana i prekida svoj niz promašaja, a ponovo tajm-autom mora da reaguje Andrea Trinkijeri - 39:54!

Foto: Starsportphoto

27. minut - Fantastični minuti Partizana taman kada se činilo da je Bajern uhvatio priključak! Kombinovali su Eguzm i Naneli i zajedno ubacili sedam poena, te crno-beli sada imaju "+13" - 39:52!

25. minut - Serija promašaja na obe strane, već neko vreme se čekaju poeni na terenu, a Partizan je bez koša duže od tri i po minuta...

24. minut - Nova greška crno-belih, a onda nakon ofanzivnog skoka Gilespija pogađa Di Džej Sili i dodatno smanjuje prednost Partizana - 39:45!

23. minut - Prekida seriju Partizana poenima sa linije penala Kori Volden - 37:35!

22. minut - Raspucani Partizan posle poena Džejmsa Nanelija ima deset poena prednosti - 35:45! Mora Andrea Trinkijeri odmah da reaguje tajm-autom...

21. minut - Poeni na obe strane na startu drugog poluvremena - 35:41!

Druga četvrtina: 

20. minut - Značajno je porasla prednost Partizana u poslednjem minutu prvog poluvremena nakon što je Bajern napravio dva naivna faula u borbi za skok  33:39!

Foto: Starsportphoto

19. minut - Ponovo je nerešeno... Partizan se konsolidovao nakon slabijeg perioda, ali sada novi pad i laki poeni za BOngu u kontri - 33:33!

18. minut - Nastavlja se rapsodija Kevina Pantera koji je sada "navukao" Bongu i iznudio tri slobodna bacanja, a potom je bio siguran i sa linije penala - 29:33!

17. minut - Nova trojka za Bavarce, sada je pogodio Kori Volden - 29:28, ali onda vraća Kevin Panter na drugoj strani - 29:30!

16. minut - Sjajna akcija crno-belih koju lakim poenima kruniše Uroš Trifunović - 26:28!

15. minut - PANTEEEEEEEEER! Cepa mrežicu kapiten Partizana i prekida seriju Bajerna koji je počeo da se odlepljuje - 26:26!

13. minut - Nespretno je reagovao Zek Ledej nakon defanzivnog skoka, ispala mu je lopta koja je stigla do Ismaela Bonge, a krilo Bajerna pogađa za tri poena - 24:23!

12. minut - EGZUUUUUM! Sjajan prodor Australijanca koji pogađa uz faul, ali potom promašuje dodatno slobodno bacanje - 21:23!

11. minut - Dominira Matijas Lesor pod košem, sada nema Gilespija što značajno olakšava posao centru crno-belih koji ima već osam poena. Na drugoj strani novi koš za Vajler-Beba - 21:21!

Foto: Starsportphoto

Prva četvrtina: 

10. minut - Ponovo Partizan prima koš uz zvuk sirene, pobegao je Vimberg Matijasu Lesoru i poravnao rezultat na kraju prve deonice - 19:19!

10. minut - Nastavlja se serija Bavaraca koju je uspeo da  prekine Lesor poenima sa linije penala. Ipak, prethodno je Vajler Beb pogodio koš crno-belih, a potom je nove poene upisao Gilespi - 17:17!

9. minut - Nova greška Partizana, sada je loše reagovao Matijas Lesor. Kažnjava to na drugoj strani Kori Volden koji pogađa dva slobodna bacanja nakon faula Dantea Egzuma - 13:15!

8. minut - Pogađa sada Ogastin Rubit pored Tristana Vukčevića, a potom će isti igrač i na liniju penala nakon što je srpski reprezentativac napravio faul - 11:15!

7. minut - "U zoni" je Kevin Panter na startu meča, ponovo su ga Bavarci pustili da šutira sa poludistance što on koristi i vraća Partizanu, do sada, maksimalnih osam razlike - 7:15!

6. minut - Uspeva Bajern da prekine seriju Partizana, pogađa Ognjen Jaramaz nakon promašaja :Kevina Pantera za tri poena - 7:13!

Foto: Starsportphoto

5. minut - Idemo na prvi tajm-aut! Crno-beli su do sada igrali bez greške, a jedini promašaj imao je Zek Ledej na startu meča. Od tog momenta Partizan se pita za sve na parektu Audi doma u Minhenu! 

4. minut - NANELIIIIIII! Fantastična igra Partizana na startu meča! Trojka za Džejmsa Nanelija, a potom i stravično zakucavanje Matijasa Lesora - 5:13!

3. minut - Sjajno otvaranje meča  za Partizan, u strelce su se upisali Zek Ledej i Jam Madar. Na drugoj strani trojku pogađa Vajler Beb - 5:8!

2. minut - Promašaj Zeka Ledeja, ali dobra odbrana Partizana koju poenima na drugoj strani kruniše Kevin Panter u dva navrata - 2:4!

1. minut - Utakmica je počela! Napad za Bajern i odmah lako zakucavanje za Gilespija pored Kevina Pantera - 2:0!

Utakmica će kasniti zbog minuta ćutanja povodom strahovitog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju. 

19:30 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 24. kola Evrolige između Bajern Minhena i Partizana. Sve detalje sa ovog meča možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)
Live TV

Kako su prodali Miloševića Hagu? Njegov čuveni govor na Gazimestanu okupio je dva miliona Srba! (VIDEO)

Ako se vratimo u 1989. godinu, setićemo se Miloševićevog govora na Gazimestanu. Neke rečenice izvučene su iz konteksta i tako su korišćene kao navodni dokazi protiv njega na sudu u Hagu. Takođe na Vidovdan predsednik Milošević izručen je Hagu. Da li je sve to moralo i u čemu je simbolika Vidovdana kroz celu srpsku istoriju govorili su u "Info danu" Drušan Proroković i Zoran Anđelković.

27.06.2024

18:03

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)
Live TV

Da li se Kurti uplašio sastanka sa predsednikom Vučićem? Lažni premijer zapravo je samo slušao naređenja sa Zapada! (VIDEO)

Juče su održani pregovori u Briselu o Kosovu i Metohiji. Svi su se pojavili, ali se nisu svi sreli. Aljbin Kurti je izbegao susret sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Da li Kurti nije hteo ili nije smeo da se sastane sa predsednikom, ostaje dilema. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji i Vladimir Kokanović, predsednik Saveza Srba u Sloveniji.

27.06.2024

16:43

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17