Autor: Informer.rs

04.04.2023.

07:11

Foto: printscreen

Sport

BASKET SA ĆALETOM? POBEDIO BIH GA! Sin Peđe Stojakovića pecnuo tatu, pa pričao o Srbiji i Grčkoj!

Sledeće sezone će mladi Andrej Stojaković igra za čuveni Stenford. talentovanom košarkašu stručnjaci predviđaju sjajnu karijeru, pa ne bi bilo iznenađenje i da zaseni tatu.

U razgovoru za američke medije samouvereno kaže da bi razbio Peđu u basketu "jedan na jedan“.

- Sada bih ga pobedio, ne može da se kreće kao što je mogao. Ne znam tačan rezultat, možda bi bilo 11:3 ili 11:4. Ključ je da mu ne daš da pogodi prvi šut. Ako bih uspeo u tome, onda bi sve bilo u redu - rekao je Andrej Stojaković.

Međutim, ne veruje da bi bio bolji od tate u šutiranju.

- U šutiranju bi bila veća borba. Tu bi bilo čupavo, jer i dalje ume da "zapali ruku“. Nekada je potrebno da šutirate savršeno da biste ga pobedili.

Informer

Peđa Stojaković

Prati Evroligu, posebno Olimpijakos, ali i srpske timove. 

- Nisam baš u prilici da pratim čitave utakmice zbog vremenske razlike Ali gledam Evroligu. Olimpijakos je veoma dobar u ovom trenutku u Grčkoj. Srećan sam što grčki i srpski timovi dobro igraju u Evroligi. Srećan sam što predstavljam ove dve zemlje - rekao je Andrej, a kada je reč o reprezentativnom opredeljenju, još nije konačno prelomio, mada se čini da je bliži tome da predstavlja Grčku, odakle mu je majka Aleka.

Vlade Divac često zna da posavetuje Peđinog sina, a tata mu je pričao o Draženu Petroviću.

- Tata je bio veliki fan Draženove igre. Moj tata i Vlade su kao braća. Često sam viđao Vladu i davao mi je savete. Zajedno su prolazio kroz uspone i padove Kingsa. Stalno mi govori da ne obaraćam pažnju na to šta se desilo prošle noći ili pre nedelju dana.