Autor: Informer.rs

27.06.2023.

14:00

Foto: Starsportphoto©

Sport

ZVEZDA DOBILA ŽESTOKU KONKURENCIJU! Mirotić na meti grčkog velikana

Mediji prenose da su pregovori Atinjana i Crnogorca sa španskim pasošem u toku, a Marotić je navodno veoma zagrejan, jer bi imao takmičarski tim sa kojim bi mogao i da napadne titulu u Evroligi.

Zvezda je tako dobila žestoku konkurenciju. Bratki klub bi pokvario planove crveno-belima, posebno jer je spreman da ga plati 3.000.000 evra. Crvena zvezda je navodno, kao su mediji preneli, ponudila Mirotiću 2.700.000 evra po godini.

Informer

Nikola Mirotić

Ipak, ima jedna dobar vest za Beograđane. Olimpijakos prvo mora da sačeka Sašu Vezenkova. Prva želja Olimpijakosa jeste da ga sačuva, pošto je dobio poziv iz Sakramenta, a teško će atinski crveno-beli moći da pariraju ponudi Kingsa. Ako on ode, prema pisanju grčkih medija na njegovoj plati i obeštećenju koje bi Kingsi morali da plate, uštedeli bi oko 3.500.000 evra. Pitanje je i koliko će Mirotić čekati Grke da prelome...

Barselona je rešila da tokom naredne sezone smanji budžet, pa će srezati plate svim košarkašima, što se nije dopalo Mirotiću, koji će na kraju sezone napustiti redove Kartalonaca, iako ima ugovor do leta 2025. godine. On u Barsi zarađuje pet miliona evra po sezoni, pa je među najplaćenijim igračima Evrolige. S druge strane, mediji su u utorak preneli da Katalonci dovode Kevina Pantera iz Partizana za 1.600.000 evra po sezoni.