Autor: Informer.rs

06.08.2023.

00:08

Foto: EPA

Sport

Olimpijakos dovodi Majka Džejmsa?

Informaciju je preneo grčki portal "Sport24", koji piše da aktuelni vicešampion želi da nadomesti odlazak svog najboljeg igrača Saše Vezenkova u NBA ligu. Bugarin je nedavno pojačao Sakramento Kingse, a Džejms, iako ne igra na istoj poziciji, predstavljao bi novog lidera ekipe.

Informer

Američki košarkaš igra na pozicijama plejmejkera i beka i važi za jednog od najboljih šutera u Evroligi. Olimpijakos se nada da će uspeti da ga nagovori da promeni sredinu, s obzirom na to da je u Monako nedavno stigla NBA zvezda Kemba Voker i da zbog toga Džejms neće imati bitnu ulogu kao ranije.

Džejms je promenio brojne klubove u Evropi i SAD, a igrao je za Baskoniju, Panatinaikos, Armani, CSKA i Monako, dok je u NBA ligi nastupao za Finiks, Nju Orleans i Bruklin. Osim toga, nadaju se u Pireju da bi Džejmsu bolje bilo u njihovom klubu, jer je nedavno imao nesporazume sa srpskim stručnjakom Sašom Obadovićem, koji predvodi predstavnika Francuske u Evroligi.

Ovaj košarkaš je nedavno imao i zanimljivu konverzaciju sa generalnim direktorom fudbalskog kluba Crvena zvezda, Zvezdanom Terzićem.