Autor: Informer.rs

10.08.2023.

08:00

Foto: kss.rs

Sport

Bogdanović ne drami posle poraza: Sve izgleda kako treba

Četiri pripremne utakmice i tri pobede. To je Trenutni bilans košarkaša Srbije na pripremama za Mundobasket su tri pobede na četiri utakmice.

Posle pobeda nad BiH i Poljskom (81:66) u utakmicama koje su bile zatvorene za javnost, savladana je Grčka u Atini (71:64), ali u sredu uveče Italijani su nam naneli prvi poraz iako smo imali 17 poena prednosti u prvoj deonici i šut za pobedu koji je promašio Bogdan Bogdanović. Ipak, kapiten nije delovao zabrinuto. Uostalom ovo je period kada se tim još uvek uigrava, rezultati su u drugom planu.

- Zadovoljan sam sa saigračima i svima gde smo i kako smo što se tiče kondicije i mentalne pripreme, biće to dobro. Sve izgleda kako treba u ovom trenutku - rekao je Bogdanović za Sportal.

Informer

Kapiten nije želeo da traži alibi posle poraza.

- Nismo mi ti koji tražimo izogovore. Bila je zabavna utakmica, morali smo bolje uodbrani, a i promašili smo neke šuteve.

Jedan od igrača koji se bori za svoje mesto je Nikola Jović. Član Majamija za sada se pokazao u sjajnom svetlu.

- Pokušava da pronađem svoju ulogu. Nisam igrač koji će da uzme loptu i radi sve. Samo dajem sve od sebe. Kada mi ne ide u napadu, pokušavam u odbrani. Žao mi je što nismo pobedili Italiji, ali biće sve to dobro.