• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.08.2023

20:36

Kakva drama! "Orlovi" izgubili od Italije, Bogdanović promašio pobedu

kss.rs

Košarka

Kakva drama! "Orlovi" izgubili od Italije, Bogdanović promašio pobedu

Podeli vest

Košarkaši Srbije izgubili su večeras od reprezentacije Italije sa 89:88 u drugom meču na Akropolis kupu u Atini.

"Orlovi" tako nisu uspeli da posle trijumfa nad Grčkom (71:64) u prvom meču, nadigraju i "azure". Ujedno, srpski košarkaši ponovo nisu uspeli da se osvete Italijanima za poraz na Evropskom prvenstvu prošle godine, kao i za eliminaciju u kvalifikacijama za Olimpijske igre. 

Srpski košarkaši su kao i protiv Grka odigrali po sistemu "toplo-hladno", odlično su otvorili meč u praznoj "OAKA" areni, prvenstveno ih je dobro služio šut za tri, ali su u nastavku stali u napadu, zbog čega su i kažnjeni.

Sjajan meč odigrao je mladi Nikola Jović i završio sa 18 poena, dok je Bogdan Bogdanović postigao 14. U ekipi "azura" Simone Fontekio je bio najefikasniji sa 13 poena.

Foto: kss.rs

 

"Orlovi" su u sjajnom ritmu otvorili duel sa Italijanima, prvenstveno Nikola Jović, koji je se rastrčao na obe strane terena i brzo postigao šest poena. Njemu se priključio i Aleksa Avramović sa dve trojke, pa je naš tim brzo stekao ogromnih plus 17 (28:11). Izabranici selektora Đanmarka Poceka u tim trenucima nisu imali rešenje za raspucane "orlove", koji su rešetali sa svih pozicija i prvu deonicu završili sa 32 čak postignuta poena. 

U drugoj četvrtini naš tim se opustio i previše forsirao šut sa distance, ali bezuspešno, što su Italijani iskoristili, istopili prednost i potpuno se vratili u meč (38:36). Uspeli su "orlovi" da odbiju nalet rivala i pobegnu na plus četiri, ali je dramu vratio Fontekio pogodivši trojku za 45:44. Na drugoj strani, pogodio je Avramović i odveo naš tim na odmor sa 47:44.

Drugo poluvreme mnogo bolje su otvorili Italijani, koji su brzo stigli do izjednačenja, a potom i vođstva - 54:51. "Orlovi" su stali u napadu, gotovo da im ništa nije polazilo od ruke, ali na sreću ni rivalu, pa smo gledali rezultatsku klackalicu i treća deonica je završena 70:70.

Foto: kss.rs

 

Poslednja deonica počela je u istom ritmu, ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda je dramu dodatno "začinio" italijanski selektor Poceko, koji je pokušao da isprovocira igrače. Ušao je nekadašnji košarkaš na teren, uzeo loptu u ruke i jedno vreme nije hteo da je vrati. Poceko je na kraju dobio tehničku grešku, a naš tim dodatno slobodno bacanje, koje je iskoristio Dobrić. 

Italijanski tim uspeo je u tim trenucima da se odlepi na plus pet (80:75), uzvratio je naš tim preko Bogdanovića i Gudurića i prišao na 82:83. Odgovorili su rivali sa serijom od 5:0 i činilo se rešili pitanje pobednika, ali je onda usledila drama. "Orlovi" su na krilima Jovića i Bogdanovića prišli na samo koš razlike na sedam sekundi pre kraja. Odgovornost je tada preuzeo kapiten Bogdanović i pokušao da reši utakmicu i donese pobedu našem timu, ali je promašio, pa je Italija slavila.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija