Autor: Informer.rs

13.08.2023.

15:30

Foto: Starsportphoto

Sport

Hrvat veruje u Srbe! Pešić ima samo jedan problem!

"Orlovi" na Svetskom prvenstvu ne mogu da računaju na Nikolu Jokića, Vasilija  Micića, Nikolu Kalinića, Nemanju Nedovića, na Filipine neće putovati ni Vladimir Lučić. I pored toga, Petrović veruje da sadašn ji tim ima potencijal.

"Mnogo izostanaka, ali ovi igrači koji su na spisku mogu igrati na visokom nivou. Jedino pravo pitanje kako će kouč Pešić rešiti pitanje pleja", odgovorio je Petrović na jedno od pitanja na Tviteru.

Što se tiče reprezentacija od kojih navijaše očekuje, tu ubraja i Sloveniju.

"Favoriti za Svetsko prvenstvo u košarci polako ulaze u ritam kroz prijateljske utakmice. Jedino Slovenija ima velikih problema zbog povreda (Čančar) i neuverljivih nastupa, ali ih neću izbaciti iz kruga favorita zbog enormnog respekta prema Dončiću te njihovog povoljnog žreba".

Informer

Mundobasket se igra od 25. avgusta do 10. septembra na Filipinima, Indoneziji i Japanu. Ovako bi trebalo da izgleda konačan spisak "orlova" za Mundobasket: Bogdanović, Gudurić, Milutinov, Avramović, Stefan Jović, Nikola Jović, Ristić, Petrušev, Dobrić, Marinković, Davidovac, Simanić.

Informer

Reprezentacija Srbije igra u B grupi, u Kuezon sitiju, a rivali su joj Kina (26. avgusta), Portoriko (28.) i Južni Sudan (30.). Grupa u kojoj su "orlovi" se u drugoj fazi ukršta sa grupom A u kojoj su Italija, Angola, Dominikanska Republika i domaćin Filipini.