• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.08.2023

12:47

Pešić ni reč o Nedoviću! Selektor ne komentariše odluku

Starsportphoto

Košarka

Pešić ni reč o Nedoviću! Selektor ne komentariše odluku

Podeli vest

Selektor Srbije Svetislav Pešić analizirao je našu reprezentaciju uzduž i popreko, ali o Nemanji Nedoviću ni reč nije rekao!

Košarkaš Crvene zvezde odlučio je da ne igra za reprezentaciju na predstojećem Svetskom prvenstvu u Manili od 25. avgusta do 10. septembra.

Oglasio se saopštenjem putem sajta Košarkaškog saveza Srbije i rekao da je daleko od željene forme, te da se nije snašao u ulozi koja mu je dodeljena.

Pored njega, i direktor reprezentacije Dragan Tarlać se oglaiso i rekao da je šteta što je Nedović odustao, ali selektor Svetislav Pešić ne progovara.

On je učešće na Akropolis kupu detaljno analizirao u razgovoru za Sportski žurnal, pričao je o svemu i svačemu, ali ne i o Nedoviću.

Na svoj način prokomentarisao je Bogdana Bogdanovića.

- Znate, Bogdanović je lav u horoskopu. On je lav, a lava prate lavovi!

Pešić je otkrio i da bi danas trebalo da bude poznato da li otpadaju iz sastava Alen Smailaigć i Uroš Trifunović.

Selektorove planove tokom priprema remete povrede Partizanovog tandema Uroša Trifunovića i Alena Smailagića.

- Obojica su pod velikim znakom pitana i videćemo šta će biti. Danas će razgovarati sa doktorom Radovanovićem i doneti konačnu odluku - rekao je iskusni stručnjak.

Ekipi se priključio mladi Nikola Topić, nakon što je juniorska reprezentacija Srbije osvojila evropsko zlato u Nišu.

- Radi se o odličnom dečku, za njega radi vreme. Mnogo još mora da trenira, ali vrlo je posvećen. Iako je veoma mlad, razume šta su zahtevi za igrača na njegovoj poziciji. Verujem da će nam mnogo značiti u radu, a videćemo i da li će svi ostati zdravi. Ako se kvalifikujemo na Olimpiіske igre, Topić će sigurno biti među igračima na koje ozbiljno računamo. To već sada znam - jasan je Pešić.

Novu energiju ekipi daje mladi Nemanja Jović koji je pokazao da je tokom prve NBA sezone ostvario ogroman napredak.

- Ono što je sigurno jeste to da njemu talenta ne nedostaje. Videlo se to i u Megi i u reprezentaciji na prozorima. Prošao je i te mlađe selekcije, gde je pokazao ogroman potencijal. Dobar je dečko, ima sve predispozicije da postigne mnogo i što je važno, ima veoma izraženu radnu etiku. Iza njega je veliki rad i to se jasno vidi. Mnogo je napredovao, ali ono što mu nedostaje jesu minuti na terenu. Puno je trenirao, ali je malo igrao. Željan je igre. Trener može da forsira nekog igrača, ali ako ga saigrači ne prihvate, teško da može napred. Njega su prihvatili i daju mu maksimalnu podršku - dodaje Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!
Politika

Skupština zaseda sutra! Zakazana sednica o dopunama Zakona o biračkom spisku!

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj će se raspravljati o dopunama Zakona o jedinstvenom biračkom spisku, kojima se predviđa da građani koji su promenili prebivalište u poslednjih 11 meseci ne mogu da glasaju na novoj adresi, zakazana je za petak, 10. maj u 14 sati.To će, kako se navodi u saopštenju Skupštine Srbije, biti prva od pet tačaka dnevnog reda, a predlog dopuna tog Zakona podnelo je 37 poslanika.

09.05.2024

16:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija