• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.07.2023

12:25

Obradović: Verujem u igrače i reprezentaciju Srbije!

Beta

Košarka

Obradović: Verujem u igrače i reprezentaciju Srbije!

Podeli vest

Trener Monaka Saša Obradović govorio je o trenutnom stanju u našoj košarkaškoj selekciji pred Mundobasket koji počinje 25. avgusta.

Saša Obradović je iza sebe ostavio izuzetno uspešnu klupsku sezonu u kojoj je poveo Monako do trećeg mesta u Evroligi, kao i prve titule francuskog šampionata u istoriji tog kluba.

Foto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Slavlje u Monaku

Sjajni stručnjak smatra da Srbija sa nekompletnim sastavom usled otkaza i otkazivanja mnogih igrača (ponajviše Nikole Jokića), može da konkuriše za medalju na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava na Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Verujem u igrače koji su tu, koji su se odazvali. Oni mogu da odrade dobar posao na Svetskom Kupu, koji cela nacija očekuje. Od košarkaša se uvek očekuju uspesi i odličja, a naš nekompletan tim može da izbori vizu za Olimpijske igre 2024. u Parizu. Osvajanje bilo koje medalje bi bilo uspeh, a ovaj tim to može. Ne razmišljam o varijanti da se ne ode na OI dogodine, u tom slučaju napravio bi se veliki vakuum i to ne bi bilo nimalo dobro za našu košarku - rekao je Obradović za "Sport klub".

Nekadašnji košarkaš Barselone ukazuje na manjak zvučnih imena na poziciji organizatora igre, kao i na uvek prisutni pritisak javnosti kada su srpski košarkaši u pitanju.

U svakom slučaju, moramo da podržimo sadašnju ekipu koja će nas predstavljati na Svetskom Kupu na Filipinima. Bez obzira na sve, to je skup odličnih igrača. Malo nam škripi na poziciji plejmejkera, ali sve to može da se nadomesti. Od naših košarkaša, po tradiciji, nikad ne možemo da očekujemo malo, bez obzira na sastav tima, s obzirom na sve uspehe iz prošlosti - smatra trener Monaka.

Foto: Starsportphoto©

Nedostajaće Srbiji - Vasilije Micić

Nikola Jokić neće voditi tim "orlova" u pohodu na medalju na Mundobasketu, a Saša Obradović izjavljuje da može da razume njegovu takvu odluku.

Treba razumeti kada igrač ima opravdane razloge izostanka, ali istovremeno, svi bi morali da znaju da je u opštem interesu da nam reprezentacija igra sa najjačim sastavom. Imamo slavnu košarkašku istoriju, koju moramo da čuvamo i nastavljamo, iznad svega da negujemo kult reprezentacije. Jokić je protekle sezone odigrao nenormalan broj utakmica i to u najjačem takmičenju, NBA ligi, koja je prenaporna - obrazložio je Obradović.

Foto: Starsportphoto

Nikola Jokić

Za kraj je apelovao na navijače i celokupnu javnost da ne prenagljuje u osudama bilo kojeg igrača i njihovih razloga zbog kojih neće obući dres reprezentacije ovoga leta.

Mogu sve da razumem i kao trener i kao bivši igrač, reprezentativac. Ne bih da ulazim u (ne)opravdanost razloga ničijeg otkaza, ali u svemu tome jedna od loših stvari je kad javnost sudi na osnovu malo podataka. Lako je suditi i osuđivati, ali ljubitelji košarke često nemaju dovoljno informacija o okolnostima usled kojih je igrač doneo odluku o odustajanju od reprezentacije - smatra nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)
Live TV

Ceo Kijev gori! Rusija izvela najjači raketni udar od početka rata! Uništene dve fabrike ključne za proizvodnju oružja! (VIDEO)

Današnji dan je izuzetno turbulentan s obzirom na vesti koje nam stižu iz sveta. Makron nezadovoljan što je treći nakon izbora. Dva centralna događaja prate nas mesecima, čak godinama, a to su sukobi u Ukrajini i u Gazi. Na ove, ali i druge aktuelne teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Velibor Stević i geopolitički analitičar Luka Stajić.

08.07.2024

19:50

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)
Live TV

Francuskoj se ne piše dobro! Makron trikom uspeo da privuče građane na svoju stranu! (VIDEO)

Ko će zaista povesti Francusku? Po svemu sudeći, niko neće moći da računa na podršku onog drugog. O izborima u Francuskoj u emisiji "Info dan" govorili su novinar iz Pariza Saša Pešić i politikolog Vladimir Kljajić. Uživo u program javio se i Milutin Ilić, izvršni direktor Instituta Geopolitikon, koji je komentarisao situaciju u Francuskoj nakon drugog kruga izbora.

08.07.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija