Autor: Informer.rs

21.09.2023.

07:40

Foto: Starsportphoto

Sport

Šokirao Partizan i poručio: Niko ovo nije očekivao!

Uspeli su domaćini trojkom Borne Kapuste na četiri sekunde do kraja pobedili crno-bele 83:81 i osvojili trofej Superkupa ABA lige.

- Moram prvo da čestitam momcima. Ja kao trener uživam kada ih gledam kako se bore, kad imaju ovakav pristup, meni je drago zbog njih. Treniraju jako, dobro i rezultati moraju da dođu. Možda to niko nije očekivao, mi smo odmah posle polufinala razgovarali o pobedi u finalu. Tako je bilo i na pripremi meča. Momci su to shvatili i išli su sa pristupom da pobede Partizan. Utakmica je bila zanimljiva manje-više, mi smo bili u prednosti, na kraju malo pad koncentracije, ali mislim da je opet uz malo sreće naša želja i borba dobila utakmicu. Čestitam Partizanu na odličnoj utakmici i želim im sve najbolje ove sezone- rekao je Andrej Žakelj.

Informer

Gubio je nejgov tim sa osam razlike na tri minuta do kraja, ali su u završnici napravili seriju od 10:0 i na kraju slavili protiv već viđenog pobednika.

- Ja sam tu treću sezonu. Mislim da je to neki naš prepoznatljiv znak. Tako mi i treniramo. Ja to od njih zahtevam, tako da mislim da kao što sam rekao to sinoć, kada imamo energiju, što se tiče borbe i pristupa, možemo sa svakim, ako nemamo, imamo problema sa svakim. To je jedan uslov i ja kao trener ću na tome da insistiram - poručio je Žakelj.