• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.09.2023

23:02

Šok u Podgorici! Partizan ostao bez trofeja u poslednjim sekundama!

abaliga.com

Partizan

Šok u Podgorici! Partizan ostao bez trofeja u poslednjim sekundama!

Podeli vest

Košarkaši Studentski centra trojkom u samom finišu slavili sa 81:83 (22:25, 18:17, 26:21, 15:20) i osvojili ABA Superkup.

Šok u Podgorici za Partizan! Crno-beli su bili na dobrom putu da osvoje prvi trofej u novoj sezoni, praktično su ga imali u rukama, a onda je na scenu stupio Borna Kapusta i pogodio trojku na četiri sekunde pre kraja utakmice.

Do tog trenutka se činilo da izabranici Željka Obradovića drže sve pod kontrolom. Imali su sigurno vođstvo, ali su dozvolili domaćinu da se serijom 7:0 približi na 81:80, posle čega ih je iskusni plejmejker nokautirao, doneo preokret i izrastao u junaka utakmice.

Foto: abaliga.com

Borna Kapusta izrastao u junaka

U poslednjem napadu pokušao je Frenk Kaminski da izbori makar produžetke, ali je promašio, pa su izabranici Andreja Žakelja stigli do istorijskoj uspeha i pehara. Potpuno zasluženo.

Igrali su se crno-beli sa živcima svojih navijača svih 40 minuta, a Obradović će posle ovoga svakako imati šta da kaže i zameri svojim momcima. "Parni valjak" je u prvom poluvremenu konstantno jurio prednost Studentskog centra, koji je na pauzu otišao sa minimalnom prednošću - 42:40.

Mnogo bolje je Partizan otvorio drugi deo meča, okrenuo rezultat u svoju korist, a raspucao se i kapiten Kevin Panter, koji je na kraju bio i najefikasniji sa 23 poena. Imao je Amerikanac podršku u Zeku Ledeju, Džejmsu Naneliju i Pi Džej Doužeru, ali ni to nije pomoglo Beograđanima da na kraju stignu do jubilarnog 50. trofeja u istoriji kluba.

Foto: abaliga.com

 

S druge strane, Dokins sa 18, Kamenjaš sa 14 i Bogavac sa 11 poena, uz već pomenutog heroja Kapustu, na kraju su uspeli da sruše velikog favorita i pokažu da to što su minule sezone namučili crno-bele u četvrtfinalu plej-ofa ABA lige uopšte nije bila slučajnost.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija