Autor: Informer.rs

24.10.2023.

17:14

Foto: Starsportphoto

Sport

Kladionice šokirale kvotama pred derbi u Evroligi! Evo ko je ubedljivi favorit!

Partizan i Crvena zvezda nisu dobro otvorili sezonu u Evroligi, a pred prvi "večiti" derbi, koji je na programu u četvrtak (18.30, Sport klub 1) u okviru 5. kola elitnog evropskog takmičenja, situacija je loša u oba tabora!

U Partizanu, pre svega, zbog šokantnog poraza od Mege u okviru ABA lige, dok je Zvezda tokom vikenda nakon serije neubedljivih igara smenila Duška Ivanovića i na njegovo mesto postavila Janisa Sferopulosa.

Jeste iskusni grčki strateg pobedio FMP u ponedeljak, ali igra šampiona Srbije i vicešampiona Jadrana i dalje je neubedljiva, pa čak i negledljiva. Osim toga, Zvezda ima kadrovskih problema, pa je veliko pitanje da li će do prekosutra biti spremni jako bitni igrači, Nemanja Nedović i Branko Lazić.

Informer

Obe ekipe nakon četiri odigrana kola u Evroligi imaju skor 1-3, što znači da će jedan od dva večita rivala ići na 2-3, a drugi na 1-4. Prema procenama kladionica, veliki favorit u evroligaškom derbiju je Partizan!

Kvota da će ekipa Željka Obradovića prekinuti loš niz rezultata iznosi 1,50. Sa druge strane, kvota na trijumf Crvene zvezde iznosi 2,70.

Ovakav odnos kvota ne treba nikog da čudi, s obzirom da je u poslednjih nekoliko godina u derbijima uglavnom pobeđivao domaći tim. Zvezda ima samo jedan poraz kada je domaćin u poslednjih sedam godina, dok su crno-beli češće gubili kao domaćini, ali u eri Željka Obradovića to se dogodilo takođe samo jednom.

Videćemo da li će Partizan opravdati ulogu favorita, odnosno, da li će igračima Zvezde biti motiv više to što su ih kladionice, pošteno govoreći, žestoko potcenile.