• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2023

22:17

Mega srušila Partizan autokošem Trifunovića!

Starsportphoto

Partizan

Mega srušila Partizan autokošem Trifunovića!

Podeli vest

Aktuelni šampion Jadranske lige poražen na Novom Beogradu!

Utakmica kakva se ne pamti na ovim prostorima! Košarkaši Mege savladali su Partizan sa 88:86 u 4. kolu ABA lige, a utakmica je okončana autokošem Uroša Trifunovića u poslednjim desetinkama meča!

Biće to jedan od derbija kola u takmičenju, a veliki favorit je ekipa Željka Obradovića, koja je dosad zabeležila tri vrlo ubedljive pobede. Crno-beli uporedo sa regionalnim takmičenjem igraju i Evroligu, gde su u prva četiri kola zabeležili jednu pobedu i tri poraza.

 

MEGA - PARTIZAN 88:86 (21:11, 19:18, 29:32, 19:25) (KRAJ)

Grad: Beograd. Hala: Ranko Žeravica. Sudije: Damir Javor, Sašo Petek, Denis Hadžić.

Mega: Paunović, Miljenović, Jelavić, Popović, Đurišić, Kobzistij, Kovačević, Iljašoglu, Janković, Plavšić, Topić, Malovec 

Partizan: Vukčević, Ledej, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Jaramaz, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Kaminski.

 

Dešavanja sa ove utakmice iz minuta u minut možete pratiti na portalu Informer.rs.

 

TOK MEČA

ČETVRTA ČETVRTINA

40. minut - Ima Mega napad za pobedu. Iljasoglu prevodi loptu. Topić kreće, nema koša ali Plavšić vraća loptu u koš sa zvukom sirene! Sudije gledaju, sve je sad na njima! Autokoš Uroša Trifunovića, Mega je pobedila! KRAJ!

40. minut - Kaminski igra sjajno, dva poena! Mega ima novi napad, jako bitan. Iljasoglu pokušava da proigra centre, ali novi aut za domaće. Lopta ponovo na Topića, Jaramaz mu krade loptu, izjednačenje!

39. minut - Kaminski "zida" i izjednačuje! Mega ima napad za vođstvo Iljasoglu sjajan prodor. Gubi loptu Kaminski, ali greška je Nanelijeva. Topić uzima loptu i kreira napad. Završava ga dugom dvojkom Timoti Malovec! Mega na plus četiri!

38. minut - Napad Partizana za izjednačenje ili vođstvo. Kaminski fauliran.

37. minut - Prodor Nanelija, naskok na poludistanci i pogodak za dva. Minus dva je za Partizan.

36. minut - Smailagić skida loptu sa obruča, ali ipak silazna putanja. Poeni se pripisuju Jankoviću, ali biće čelendž sa klupe Partizana, koji je tražio Željko Obradović. Ipak, priznati poeni bivšem centru crno-belih. Sa druge strane, Panter promašuje trojku. I onda promašuje dvojku i pravi petu ličnu.

35. minut - Zakucava Avramović, ali vraća Đurišić. Kakva trojka Avramovića o tablu! Uh, kakav koš reprezentativca!

Foto: Starsportphoto

 

 

34. minut - Kakva partija Kaminskog! Trojka iz ćoška, samo minus jedan. Drama u "Hali sportova"! Plavšić pogađa zicer, Mega održava plus tri, ali crno-beli su sada u psihološkoj prednosti. Kakav koš Jankovića! Neverovatna pozicija, plus pet za Megu. Tajm-aut Obradović.

33. minut - Avramović krade loptu, samo je minus dva sada. Partizan u naletu. Mega promašuje još jedan napad. Kakav koš Uroša Plavšića! Izmislio je poene centar Mege i imaće dodatno slobodno bacanje.

32. minut - Kaminski zakucava na asistenciju Doužera. Sada Kaminski hvata defanzivni skok. Najbolja njegova partija u crno-belom dresu. Doužer pogađa trojku! Samo četiri razlike!

31. minut - Prve poene u poslednjoj deonici postiže Džejms Naneli. Sa druge strane fantastičan Nikola Topić, rezultat je 71:63. Imaće košarkaš Zvezde na pozajmici u Megi i dodatno slobodno bacanje.

TREĆA ČETVRTINA

Foto: Starsportphoto

 

 

30. minut - Plavšić pogađa dva od dva sa slobodnih bacanja na ulasku u poslednji minut treće četvrtine. Džejms Naneli za minus šest, kakva trojka - 67:61! Plavšić pogađa dva bacanja i ostalo je četiri sekunde do kraja za crno bele. Jaramazu je pobegla lopta, gotova treća četvrtina.

29. minut - Kaminski pogađa oba slobodna bacanja. Na drugoj strani koraci Nikole Jankovića. Kaminski 15. poenom vraća crno-bele u život, sada je minus sedam!

28. minut - Trojka Ledeja u pravom trenutku! Partizan na manje od deset razlike posle dugo vremena - 61:52. Jelavić iz Mege pogađa jedno bacanje, a Avramović oba puta precizan sa penala za 63:54.

27. minut - Problem za Megu. Nikola Topić je napravio faul u napadu, što mu je četvrta lična greška. Ipak, Aleksa je prokockao napad, pa je Đurišić sa dva pogođena bacanja vratio plus 13 Megi - 60:47. Kaminski, sa druge strane, nastavlja sa odličnim potezima ispod koša - 60:49.

26. minut - Mega održava prednost, ali Partizan igra dosta bolje. Prednjače Aleksa Avramović, koji je pogodio tri bacanja, kao i Frenk Kaminski (58:44).

25. minut - Opet Kaminski! Bolje igra Partizan, sa minus 20, na minus 11.

24. minut - Frenk Kaminski dobar pod košem, vraća na minus 15. Amerikanac u narednom napadu pogađa i za tri, on sada održava u životu Partizan. Ali, Nikola Đurišić uzvraća istom merom.

Foto: Starsportphoto

 

 

23. minut - Andrija Jelavić pogađa dva bacanja - Mega ide na +19! Sada Topić pogađa, plus 20 za Megu. Pod hitno mora nešto da promeni Partizan. Ledej pogađa treću trojku za Partizan na meču.

22. minut - Nikola Topić igra sjajno i pogađa dva plus jedan. Sada je 16 razlike za domaćina. Kaminski sa druge strane pogađa dva slobodna bacanja za 45:31. Ipak, Đurišić pogađa novu trojku, Mega nastavlja sjajno da igra! Ima plus 17!

21. minut - Krenuo je treći period novim poenima Mege. Loš napad Partizana, Mega ponovo trči u kontru, ali zaustavlja Vukčević faulom.

DRUGA ČETVRTINA

20. minut - Priznati poeni Nikole Jankovića, dirao je mrežicu Frenk Kaminski. Plus 15 ima Mega, što je najveća prednost na meču. Avramović pogađa dva bacanja, ali Mega ponovo ide u napad u završnici prvog poluvremena. Avramović u kontri pravi sjajan potez, kraj prvog poluvremena - 40:29.

19. minut - Topić pogađa za novih plus 13 za Megu. Nesporazum Avramovića i Vukčevića. Peta izgubljena lopta za Partizan.

18. minut - Aleksa Avramović pogađa i jedini je uz Smailagića koji predvodi crno-bele. Bez energije igra Partizan - 35:25.

Foto: Starsportphoto

 

 

16. minut - Smailagić sad promašuje trojku, a Mega preko Maloveca vraća dvocifrenu razliku - 33:23.

15. minut - Najtečnija akcija Partizana! Avramović za Smailagića i Partizan se u potpunosti vraća u meč - 28:22.

15. minut - Mega ima 28:18 i igra bolje. Ne može Partizan da dođe do tečne igre koja ga je krasila u prošloj sezoni. Pi Džej Doužer pogađa za minus osam.

13. minut - Ne uspeva Partizan da se približi. Avramović je lider tima, a sada poene postiže i Balša Koprivica.

12. minut - I dalje se muči Partizan, ali ipak poentira. Avramović sa koša na koš, pa Doužer zakucava. Ipak, Mega vraća pa ponovo ima veliku prednost.

11. minut - Druga četvrtina počela je poenima Đurišića za dva, promašajem Partizana, a onda je Mega pogodila trojku. Ekipa sa Novog Beograda vodi 23:13!

 

PRVA ČETVRTINA

10. minut - Nikola Đurišić pogađa oba slobodna bacanja i Mega ponovo ima dvocifrenu prednost - 19:9. Novi poeni za Megu, ponovo je +12 za Novobeograđane. Balša Koprivica pogađa dva bacanja za 21:11, Partizan jedva prebacio dvocifren broj poena u prvoj četvrtini.

9. minut - Avramović cepa mrežicu za 17:7.

7. minut - Uh kako je besan Željko Obradović na tajm-autu na igrače! Vodi Mega 15:4, ima dvocifrenu prednost.

Foto: Starsportphoto

 

 

7. minut - Domaćini su sjajno otvorili utakmicu, crno-beli nemaju rešenja za brzu igru Mege, koja stiže i do 13:4. 

6. minut - Mega nastavlja da povećava prednost, Plavšić koristi slobodna bacanja, dok na drugoj strani Naneli smanjuje na 8:4

5. minut - Partizan je konačno postigao svoje prve poene, precizan je bio Smailagić za 6:2.

4. minut - Partizan nastavlja sa promašajima, Ledej je promašio za tri, potom je i kapiten Kevin Panter bio neprecizan za dva.

3. minut - Mega nastavlja da uvećava prednost i preko Đurišića stiže i do 6:0. Crno-beli se muče u fazi napada.

1. minut - Partizan je osvojio loptu na početku meča, šutirao je Naneli, ali je promašio. Na drugoj strani od starta je raspoložen mladi Nikola Topić, koji je vezao dva pogotka za vođstvo domaćih 4:0.

 

PRE MEČA

Trener Partizana Željko Obradović uoči ovog duela izjavio je:

Igrali smo sa Megom na ABA Superkupu u Podgorici i bila je to jedna veoma dobra utakmica. Ponovo su napravili veoma interesantnu ekipu sa mladim igračima koja je željna dokazivanja i koja će igrati sa najvećom mogućom motivacijom. Na nama je da budemo makar na istom nivou motivacije i da odigramo dobru utakmicu u ABA ligi.

Foto: Starsportphoto©

 

 

 

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija