Autor: Informer.rs

27.01.2024.

10:05

Foto: Starsportphoto

Sport

Kladionice hitno reagovale pred derbi! Ovo su kvote, evo ko je favorit!

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana sutra (19.00, Arena 1 premijum) igraju četvrti ovosezonski večiti derbi, a drugi u okviru ABA lige.

U pitanju je utakmica 18. kola regionalnog takmičenja, koja može da bude odlučujuća kada je u pitanju liderska pozicija na tabeli. Crveno-beli imaju 15 pobeda i dva poraza, a crno-beli dva trijumfa manje i dva neuspeha više.

Poznato je koliko je bitno prvo mesto u ligaškom delu Jadranske lige, s obzirom na to da je ulog prednost domaćeg terena tokom čitavog plej-ofa. Crveno-beli su u boljoj situaciji, jer čak i ako izgube imaju pobedu viška, ali u tom slučaju biće pod pritiskom i neće smeti da izgube više nijedan meč do kraja.

Informer

Sa druge strane, crno-belima bi poraz najverovatnije značio kraj nadanja kada je u pitanju liderska pozicija na tabeli, pa je jasno da će ekipa Željka Obradovića dati sve od sebe da uzme skalp aktuelnom vicešampionu.

Pred četvrti derbi u sezoni svoje prognoze iznele su i kladionice. Prema njihovim procenama, blagi favorit je Crvena zvezda, a kvota na njihov trijumf je oko 1,62. Sa druge strane, koeficijent na trijumf crno-belih je 2,18.

Definitivno je na to uticala činjenica da u poslednje vreme gostujuće ekipe jako retko pobeđuju kada su u pitanju derbiji u ABA ligi. Partizan je poslednji put u regionalnom takmičenju pred rivalskim navijačima slavio sada već davne 2015. godine, dok je Zvezda ostvarila trijumf 2020. godine, mada tada nije bilo publike zbog situacije sa virusom Kovid-19.

Informer

Prva dva meča između Partizana i Zvezde ove sezone dobili su crno-beli, prvo u Evroligi, a potom u ABA ligi. Treći međusobni susret dobila je Zvezda, takođe u okviru elitnog evropskog takmičenja.

DOSADAŠNJI MEČEVI ZVEZDE I PARTIZANA U SEZONI

Partizan - Crvena zvezda 88:86
Partizan - Crvena zvezda 98:87
Crvena zvezda - Partizan 88:72