• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2024

15:15

Dosije KK Zvezda: Od najave F4, do totalnog fijaska! Ko je kriv? (ANKETA)

Starsportphoto

Crvena zvezda

Dosije KK Zvezda: Od najave F4, do totalnog fijaska! Ko je kriv? (ANKETA)

Podeli vest

Poraz od Albe pokrenuo brojna pitanja vezana za klub sa Malog Kalemegdana.

Košarkaši Crvene zvezde ponovo su razočarali svoje navijače. Crveno-beli su sinoć u meču 23. kola Evrolige izgubili od Albe, jedne od dve najgore ekipe u elitnom takmičenju, sa 89:80 i tako praktično ostali bez šansi da se plasiraju u plej-in.

Matematički, Zvezda i dalje ima šansu da na proleće igra doigravanje Evrolige, ali suštinski, već sada je jasno da od tog posla nema ništa i da će beogradski klub još jednom ostati bez dugo čekane završnice najvažnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi.

Trenutno je na skoru od devet pobeda i 14 poraza, pa joj je praktično potrebno da odigra bez greške preostalih 11 kola. A to je, ako uzmemo u obzir dosadašnji tok sezone, gotovo neostvarivo.

Foto: Starsportphoto©

 

 

Ponovo je, kao u prethodnim sezonama, po crveno-bele bila kobna Alba. U pitanju je skromna nemačka ekipa, koja ni po kojem parametru ne pripada košarkaškom vrhu u Evropi. Jasno je, međutim, da je od tog vrha daleko i Zvezda, koja je podbacila u više aspekata od starta sezone.

Pre svega, u selekciji tima. Prošlog leta dovedeni su iskusni evroligaški igrači, nesumnjivo dobrih biografija, ali daleko od zenita karijere. Još tad bilo je jasno da će ekipa imati problema da fizički izgura sezonu, pošto su mnogi od tih igrača ili prošli najbolje godine ili skloni povredama. Što se, nažalost, ispostavilo kao tačno.

Uprkos svemu tome, iz kluba su nagoveštavali da će ekipa pokušati da dođe do same završnice Evrolige. Čak možda i da napadne fajnal-for!

- Ciljevi su da osvojimo ABA ligu, domaću ligu, Kup i da u Evroligi napravimo što bolji rezultat. Da, bilo je očekivanja da se plasiramo na fajnal-for, to nije isključeno još - govorio je predsednik kluba Nebojša Čović u decembru, mada je situcaija sada značajno drugačija.

Druga stvar, prvobitan plan bio je da ekipu predvodi iskusni trenerski "vuk" Duško Ivanović. On je posle samo nekoliko kola dobio otkaz. Potom je doveden grčki stručnjak Janis Sferopulos, koji niti je učestvovao u sklapanju tima, niti košarku bazira na karakteristikama koje poseduju prvotimci Zvezde.

Foto: Starsportphoto

 

 

Osim toga, rukovodstvo i menadžment kluba su, bez ikakve sumnje, debelo zakasnili sa doselekcijom tima. Još prošlog leta bilo je jasno da je ovoj ekipi, na čitav igrački kadar, potreban još jedan kombo-bek, u prevodu šuter koji pogađa trojke, kao i igrač na poziciji krilnog centra.

Nakon što je otišao najveći promašaj u istoriji Šabaz Nejpir, stigli su plejmejker Nikola Topić i centar Fredi Gilespi, momak koji očigledno ne može da ima značajniju ulogu ako na terenu nema Miloša Teodosića.

I taj pomenuti bek stigao je prilično kasno, a reč je o Amerikancu Džavonteu Smartu. U pitanju je momak koji je već pokazao određeni kvalitet, ali nikad nije igrao evropsku košarku i ne može da mu se zameri ni na jednoj lošoj stvari ili promašenom šutu tokom uvodnih utakmica.

Krilni centar još uvek nije stigao u Zvezdu, a pitanje je i da li hoće i ima li više potrebe. Zvezda gotovo da više nema šansi za plej-in u Evroligi, tako da ostaje joj da se maksimalno fokusira na napad na titulu u ABA ligi.

Foto: Starsportphoto

 

 

Četvrto, ova ekipa očigledno nema moć da pobeđuje u serijama u Evroligi, što je preko potrebno za ozbiljniji rezultat. Uspon forme ekipa je najavila pobedama nad Partizanom i Fenerbahčeom, a onda je sve prosuto posle poraza od Asvela i Albe. Ponavljamo, od najgorih timova u Evroligi.

Peto, ovaj tim previše zavisi od Miloša Teodosića. Nekadašnji reprezentativac povredio se i pitanje je kada će moći da pomogne saigračima, a koliko nedostaje timu, najbolje se videlo u četvrtak protiv Albe. Otud se i postavlja pitanje, šta da očekuje ekipa koju na leđima nosi čovek koji uskoro puni 37 godina?

Otud nije nikakvo čudo što je posle berlinskog fijaska grčki stručnjak Janis Sferopulos totalno izgubio živce u svlačionici. Poslovično mirni strateg iz sveg glasa je vikao na svoje izabranike, koji su mnoge mečeve ove sezone odigrali bez energije i ideje. Očigledno i bez potrebnog kvaliteta za završnicu Evrolige.

Anketa

 

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija