Autor: Informer.rs

28.01.2024.

09:11

Foto: Tanjug

Sport

Iskusni stručnjak šokiran Zvezdinom igrom: Nikad to nisam video

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana odigraće četvrti večiti derbi u sezoni u "Areni" sa početkom od 19:00 časova (TV Arena sport Premium 1 ). Đurović je i dalje šokiran lošom igrom crveno-belih protiv Albe (89:80), pa je bio nemilosrdan prema pulenima trenera Janisa Sferopulosa. 

- Razočarao sam se koliko i što je Đoković izgubio, to me je tako pogodilo. Meni je neverovatno da je Zvezda odigrala toliko slabo, bez obzira što nisu igrali Teodosić i Topić. Bili su lošiji u slobodnim bacanjima, skokovima, pa nikad nisam video da neko timski šutira ispod 50 odsto za dva, pa Davidovac 0/4 za toliko vremena na parketu. Igrao je mnogo za to što je odigrao. Rekao sam već ranije da je tanak za četvorku, pa se setim da je Bjelica bio tu, pomogao bi sigurno - kazao je Vlade Đurović.
 

Informer

Nije se na tome zaustavio iskusni stručnjak.

- Luka Mitrović je baš u krizi od povrede, Gedraitis je bio najbolji strelac, a šutirao 5/14, pa Gilespi ni skok, ni blokada. Dao je 14 poena protiv Partizana i odmah sam rekao da će teško do ponoviti. Jago je bio najbolji, dobar je igrač, ali nije kreator i nikog ne razigrava. Završi meč sa dve asistencije, ali je njegov učinak veći nego Smart i Hanga.

Ne veruje Đurović da crveno-beli mogu do preokreta u elitnom takmičemnju ikao imaju još 11 utakmica za popravni.

Informer

- Ima još 11 utakmica do kraja, od toga sedam kod kuće, pa sve da dobije - vrlo je teško i ja mislim da je sa ovim porazom prošla velika šansa. Videćemo kako će ići dalje.