Autor: Informer.rs

05.02.2024.

10:12

Foto: Starsportphoto

Sport

ABA liga: Zvezda gostuje u Podgorici u derbiju kola, Partizan čeka Split u Areni

Crveno-beli su lideri regionalnog takmičenja sa skorom od 16 pobeda i dva poraza, dok su Podgoričani na deobi trećeg i četvrtog mesta zajedno sa Partizanom (13 trijumfa i pet neuspeha).

Crveno-beli ući će nešto rasterećenije u današnji derbi, s obzirom na činjenicu da imaju tri pobede više od glavnih konkurenata i relativno lak raspored do kraja ligaškog dela.

Sa druge strane, Budućnost će pokušati da iznenadi aktuelnog vicešampiona, s obzirom na činjenicu da na domaćem terenu imaju svega dva poraza u Jadranskoj ligi.

Trener Zvezde Janis Sferopulos kaže da će njegov tim morati da odigra znatno bolje u odnosu na prethodni meč, u kojem su doživeli poraz od Barselone u okviru Evrolige.

Informer

- Igramo protiv ozbiljnog rivala i ekipe koja poseduje kvalitet. Očekujemo tešku utakmicu. Jasno je da moramo biti psihički spremni i koncentrisani za 40 minuta košarke - naglašava Sferopulos.

Osim Zvezde, danas će na teren i Partizan. Crno-beli u "Areni" (19.00, Arena 1 premijum, TV B92) dočekuju ekipu Splita i očekuje se da zabeleže rutinsku pobedu. Ekipa Željka Obradovića je u seriji od tri uzastopna poraza, od Zvezde u ABA ligi, kao i od Monaka i Virtusa u Evroligi.

Informer

Željko Obradović poziva svoje igrače na oprez.

Split igra bolje nego što je igrao u prvom delu sezone. Konsolidovali su se, imaju dobre rezultate. Tako da, kao i uvek, u meč ulazimo sa velikim poštovanjem i željom da nastavimo da igramo kako smo igrali veliki deo meča u Bolonji protiv Virtusa. Želimo da koncentracija bude na najvišem mogućem nivou - ističe Obradović.