Autor: Informer.rs

09.02.2024.

16:36

Foto: Starsportphoto

Sport

Trinkijeri najavio rat sa Zvezdom: Biće to boks meč, oni sanjaju TOP 10

Košarkaši Crvene zvezde večeras (20.00, Sport klub 1) dočekuju Žalgiris u meču 26. kola Evrolige, a biće to poseban duel, s obzirom na činjenicu da na klupi litvanskog tima sedi nekadašnji trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Harizmatični italijanski stručnjak u svom stilu najavio je večerašnji duel. Spominjao je boks, što je radio i dok je bio u Partizanu, a veruje da će Crvena zvezda sve učiniti da dođe do trijumfa, koji bi joj ostavio šansu za plasman među deset najboljih timova u elitnom takmičenju.

Informer

Znamo da će to biti vrlo teška utakmica. Moramo da izdržimo protiv njih, pokušaće da nas udare na samom početku. Moramo izdržati. Ovde je to kao bokserski meč - kaže Trinkijeri.

Iskusni strateg govorio je i kakve šanse ima Crvena zvezda za plasman u plej-in. Podsetimo, crveno-beli i Žalgiris imaju isti skor, deset pobeda i 15 poraza.

Crvena zvezda se ne predaje i nastavlja da sanja o top deset. Prošlo je 15 dana od gostovanja u Beogradu (protiv Partizana, prim.aut.). Barem znamo ili smo naučili koliko je teško igrati tamo. Postoje objektivni razlozi zašto mi i Crvena zvezda imamo isti broj pobeda. Verujem da nam je cilj da očvrsnemo za igru u neprijateljskom okruženju - ističe Italijan.