Autor: Informer.rs

12.02.2024.

11:16

Foto: FIBA/KSS

Sport

Srpkinje blistaju: Ovo je dokaz da smo od čvrstog materijala

Izabranice Marine Maljković zauzele su treće mesto na kvalifikacionom turniru u Belemu, pa će se naći među 12 odabranih na Igrama u Parizu. Srbija je na turniru izgubila od Nemačke i Australije, ali je zato pobeda protiv Brazila bila dovoljna da se tim plasira u Pariz.

- Nije baš išlo onako kako smo očekivale, ali tako je to u sportu - nekad ide kako ti želiš, a neki put mora da se ide težim putem. Mislim da smo imale i sreće i da smo na kraju završile tamo gde i treba da budemo - istakla je jedna od najiskusniji u timu Saša Čađo.

Informer

Ovo će biti treći uzastopni nastup košarkašica na Olimpijskim igrama.

- Mislim da je ovo dokaz da smo sazidane od čvrstog materijala. Ova generacija ima svoju priču i ispisuje je svaki put iznova novom borbom i svaki put budemo sve bolje. Olimpijske igre su velika stvar i velika čast i to je nešto što sam od kada smo završile prošle Igre u Tokiju imala na umu i u srcu i taj isti žar sam videla i kod saigračica i to je upravo razlog zašto smo na kraju uspele da se kvalifikujemo u Pariz - rekla je Ivon Anderson.

Informer

Informer

U prethodna dva učešćna na OI tim Marine Maljković je stigao do polufinala – iz Rija se vratio sa bronzanom medaljom, a iz Tokija sa četvrtom pozicijom.

- Rezultat poslednje utakmice nije bio onakav kakav smo htele protiv Australije, ali hvala Bogu Nemačka je pobedila i idemo u Pariz. Ne mogu da vam opišem koliko sam srećna. Blagoslovena sam što sam u ovom timu sa mojim saigračicama koje su mi kao prave sestre - zaključila je Anđela Dugalić.

Informer

Olimpijske igre su od 27. jula do 11. avgusta i košarkaški turnir će se igrati u prvoj fazi na Pjer Maroj stadionu u Lilu, a završnica u pariskom Bersiju. Pored Srbije, na turniru će učestovovati i Francuska, Sjedinjene Američke Države, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Španija i Kanada.