• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.02.2024

08:00

Devojke, kapa dole! Srbija će posle 8 godina imati i muški i ženski tim na OI

profimedia

Košarka

Devojke, kapa dole! Srbija će posle 8 godina imati i muški i ženski tim na OI

Podeli vest

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Olimpijske igre i to treći put zaredom!

Strepeli smo, pošto je izabranicama Marine Maljković bila bitna pobeda Nemačke protiv Brazila, ili da domaćin kvalifikacionog turnira ne trijumfuje sa sedam poena prednosti.

 Nemačka je pobedila Brazil 73:71 i tako pomogla našim devojkama da overe vizu za Olimpijske igre u Parizu.  Srbija će posle osam godina imati i muški i ženski tim na najvećoj svetskoj sportskoj smotri. Srpske košarkašice su 2016. u Riju osvojile bronzanu medalju, a na prethodnim Igrama u Tokiju igrale su polufinale.

 

Foto: profimedia

 

 

Košarkaški turnir na OI igraće se od 27. jula do 11. avgusta. Na Olimpijskim igrama u Parizu učestvovaće 12 reprezentacija: Francuska, SAD, Kina, Portoriko, Nigerija, Belgija, Australija, Nemačka, Srbija, Japan, Španija i Kanada. 

 

Foto: profimedia

 

 

Srbiju su na Olimpijske igre, pod stručnim vođstvom selektorke Marine Maljković, odvele Ivana Raca, Nevena Rosić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Ivon Anderson, Dragana Stanković, Jovana Nogić, Maša Janković, Aleksandra Katanić, Anđela Dugalić, Tina Krajišnik i Mina Đorđević.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija