Autor: Informer.rs

15.02.2024.

07:29

Foto: Tanjug

Sport

Ovo je zabrinjavajuće! Evo šta Danilović kaže da li će Jokić igrati za Srbiju

"Orlovi" su na minulom Svetskom prvestvu bez centra Denvera osvojili srebro, a navijači se nadaju da će sad igrati za reprezentaciju i juriti s saigračima najsjajnije odličje u Parizu.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović govorio je o sastavu Srbije za Olimpijske igre, pa i o Nikoli Jokiću.  Na pitanje o njegovom nastupu na Igrama u Parizu, opet smo ostali bez konkretnog odgovora. 

- Sačekajte da vidimo da li će biti na spisku selektora - nasmejao se u interjuu za Žurnal Danilović. 

Informer

Prvi čovek Košarkaškog saveza kaže da još ima vremena, da je rano licitirati sa imenima.

- Bez šale, previše je rano govoriti o tome. Sezona je tek na polovini, sve nas raduju sjajne partije Jokića i Bogdanovića, drago mi je i što je Micić dobro startovao u Šarlotu. Ipak, nema potrebe licitirati sa imenima igrača koji će biti u sastavu. U svakom slučaju, nadam se da će Svetislav Pešić, Marina Maljković i Marko Ždero biti na slatkim mukama i da nam svima planove neće remetiti viša sila.

Informer

I Nikola Jokić je pre nekoliko meseci  pričao i o eventualnom nastupu za Srbiju na Olimpijskim igrama u Parizu. Tada je zabrinuo naciju.

- Daleko je. Neki ljudi mi stavljaju reči u usta, da sam nešto rekao što nisam. Selektor je prvi koji će znati. Uvek posle sezone porazgovaram sa familijom i timom - rekao je Jokić.

Prethodno je predsednik Olimpisjkog komiteta Božidar Maljković rekao da će naš najbolji igrač igrati na najvećoj svetskog sportskoj smotri.

Informer



- Treba uzeti u obzir da smo do srebra došli bez NBA šampiona i MVP Nikole Jokiće, MVP Evrolige Vasilija Micića i Nikole Kalinića. Ekipa se ujedinila i izvukal ono najbolje iz svakog pojedinca. Tako je u svakom sportu. Mogu da budem ponosan na sezonu Novaka Đokovića i svetsko zlato Ivane Španović. Inače, već sam najavio da će svi igrati u Parizu, pa i Nikola Jokić. Igre u Parizu biće velika žurka, očekujem da će Srbija imati veliki broj učesnika - rekao je Maljković.