23.02.2024.

12:33

Foto: Starsportphoto©

Sport

Dubai u Evroligi sa Svetislavom Pešićem na klupi!

Tako navodi španski specijalizovani sajt "Encestando" uz informaciju da će selektor "orlova" biti strateg bogatog projekta.

Deoničari Evrolige imaće sastanak u ponedeljak (26. februara), tokom kojeg će se utvrditi poslednji detalji i potpisati sedmogodišnji ugovor sa Dubaijem.

Novi klub će za čast igranja u društvu najboljih izdvojiti oko pet miliona evra godišnje, a prvu sezonu će, kao što je i ranije najavljeno, odigrati u Evrokupu.

Želja je da se prvo formira baza ekipe i uspostavi dobra saradnja između igrača i trenera. Oni će tim praviti "od nule", ali je pretpostavka da će mnoštvo velikih i atraktivnih imena predstojećeg leta biti "namamljeni" visokim iznosima.

Informer

Što se glasanja timova iz Evrolige tiče, samo su Makabi i Olimpijakos bili protiv, devet timova je bilo za, a dva kluba bila su uzdržana.

Informer

Prvi čovek Evrolige - Dejan Bodiroga

Takođe, potvrđeno je i da će bogati klub biti član regionalne ABA lige. Želja im je da na trenersku poziciju dovedu Svetislava Pešića, a da im baza bude Beograd.

Po svemu sudeći, predstoji nam scenario sličan onom sa Saudijskom Arabijom i fudbalom, samo je sada u pitanju Dubai i košarka.