07.03.2024.

20:00

Foto: Starsportphoto

Sport

Istorija je ispisana! Majk Džejms je rekorder Evrolige (VIDEO)

Američki šuter je večeras na meču protiv Crvene zvezde u 28. kolu elitnog takmičenja, pretekao legendarnog Vasilisa Spanulisa na vrhu liste najboljih strelaca Evrolige. 

Grk je tokom karijere u Evroligi postigao 4,455 poena, dok je Džejmsu uoči duela sa crveno-belima trebalo samo 12 poena kako bi i zvanično prestigao Spanulisa i postao najbolji ikada u evropskoj košarci. 

On je to večeras i uspeo tokom druge četvrtine kada je postigao 13. poen za vođstvo "kneževa" od 38:31. Kao što je i ranije bilo najavljeno, utakmica u Monte Karlu je istog trenutka prekinuta u Džejmsovu čast.

Publika u Monaku ovacijama i aplauzima pozdravila najboljeg strelca ikada, kome su saigrači i trener Saša Obradović čestitali na velikom uspehu. Takođe, Amerikancu je poklonjena i lopta kojom je stigao do istorijskog rekorda. 

Iskusni Amerikanac trenutno je na 4,456 poena, a nema sumnje da će do kraja večerašnjeg meča, a pogotovo do kraja ove sezone dodatno podebljati rekord. 

Džejms je svoju evroligašku karijeru počeo u Španiji pre deset godina kada je zaigrao za Baskoniju u kojoj je proveo dve sezone, potom je takođe dve godine proveo u Panatinaikos, jednu sezonu nosio je dres Armanija, od 2019. do 2021. je bio član CSKA iz Moskve, a u Monaku je već tri sezone.