• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

29.02.2024

13:07

Zvezda prisustvuje istoriji! Amerikanac protiv crveno-belih ulazi u legendu!

Starsportphoto

Košarka

Zvezda prisustvuje istoriji! Amerikanac protiv crveno-belih ulazi u legendu!

Podeli vest

Plejmejker Monaka u narednom kolu Evrolige postaje rekorder.

Malo je igrača koji su tokom svoje karijere ostavili dublji trag u Evroligi od Vasilisa Spanulisa. Legendarni Grk činio je čuda prvo u dresu Panatinaikosa, potom i kao "sedmica" Olimpijakosa, a u tom periodu postao je i najbolji strelac u istoriji elitnog takmičenja. Ipak, njegov rekord uskoro će biti oboren budući da je Majk Džejms na dobrom putu da ga pretekne. 

Tačnije... Plejmejkera Monaka deli 29 poena od istorijske brojke. Džejms je do sada postigao 4,427 poena, a Spanulis 4.455, dakle već protiv Barselone Amerikanac bi mogao da pretekne selektora grčke reprezentacije i postane najbolji strelac svih vremena. 

Naravno, teško je za očekivati da će Smit svih 29 koševa ubaciti protiv Barselone ove nedelje zbog čega će, verovatno, istorijski momenat morati da čeka naredno kolo u duel protiv Crvene zvezde. Izabranici Janisa Sferopulosa mogli bi da prisustvuju istoriji budući da je Evroliga spremila poseban program kada Džejms ispiše nove stranice košarkaške istorije. 

Foto: Starsportphoto©

 

Kako prenosi portal "Basket News" plan je da utakmica bude prekinuta u momentu kada Džejms postane najbolji strelac svih vremena. Amerikanac će dobiti brojna priznanja, poklone, ali i loptu kojom je postigao odlučujući poen i pretekao Vasilisa Spanulisa. 

Ipak, vredi napomenuti da će ceremonija, u slučaju da rekord bude oboren u dramatičnoj završnici, sačekati kraj utakmice kako bi sve ostalo regularno. Džejms u aktuelnoj sezoni predvodi strelce Evrolige sa 19.4 poena po meču. Pre Monaka nastupao je za Baskoniju, Panatinaikos, Armani i CSKA. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija