• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

29.02.2024

11:29

Pakleno težak zadatak pred Srbijom! Crna Gora u Zrenjanin došla sa inostranim pojačanjem!

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Pakleno težak zadatak pred Srbijom! Crna Gora u Zrenjanin došla sa inostranim pojačanjem!

Podeli vest

Bivša reprezentativka Francuske - Armel Atingre, danas protiv Srbije debituje među stativama Crne Gore.

Ušao je Rukometni savez Srbije u proces podmlađivanja ženske reprezentacije. Videlo se to u decembru tokom Svetskog prvenstva, a kompletno novi sastav Uroša Bregara ostavio je solidan utisak na turniru u Danskoj. Jasno je, bez obzira na to, da je pred slovenačkim stručnjakom i njegovim izabranicama još mnogo posla. Kao glavni cilj označen je plasman na Evropsko prvenstvo, a krupan korak ka ostvarenju istog rukometašice bi mogle da naprave danas u Zrenjaninu. 

"Kristalna dvorana" bila je talična za srpske rukometašice budući da je četa Uroša Bregara u Zrenjaninu savladala Bugarsku. Ipak, ovoga puta ih, pred punim tribinama, očekuje daleko teži zadatak budući da će rival biti reprezentacija Crne Gore. 

Četa Bojane Popović u Zrenjanin stiže sa ciljem da pobedom obezbede plasman na Evropsko prvenstvo. Ipak, ideja je da se popularne "lavice" razigraju pred baraž za odlazak na Olimpijske igre. Kvalifikacioni turnir na programu je 14. aprila u Ulmu, a dvomeč sa Srbijom poslednja je provera za Crnu Goru pred ključne borbe sa Nemačkoj, Slovenijom i Paragvajem. 

Zbog svega toga Bojana Popović je put Zrenjanina povela najbolje što Crna Gora u ovom momentu ima. Reprezentaciju predvodi iskusna Jelena Despotović, tu su Dijana Mugoša, Tijana Brnović i Itana Grbić, a u dresu Crne Gore u "Kristalnoj dvorani" debitovaće i Armel Atingre. 

Foto: EPAIMAGES

 

Reč je o devojci rođenoj u Obali Slonovače koja je u periodu od 2010. do 2014. branila za reprezentaciju Francuske. Nakon povrede Marte Batinović, Rukometni savez Crne Gore morao je da reaguje i uđe u pretovore sa IHF-om, a nakon što su svi potrebni dokumenti obezbeđeni Atingre je stekla pravo nastupa za "lavice". Golmanka podgoričke Budućnosti debi će imati baš u Zrenjaninu. 

Nema sumnje da Crna Gora spada u krem svetskog rukometa što potvrđuje rezultat ostvaren na planetarnoj smotri krajem 2023. godine. Četa Bojane Popović osvojila je sedmo mesto, a malo je falilo da "lavice" izbor borbu za medalje. Radi se o nacionalnom timu koji od 2010. godine nije propustio veliki turnir pošto su vezale po sedam Evropskih i Svetskih prvenstava, te tri učešća na Olimpijskim igrama. 

Da naredne godine ne budu učesnice Evropskog prvenstva potrebno je da se desi čudo, ali bi Srbija, bez obzira na to, mogla da iznenadi "lavice" i zakomplikuje situaciju u kvalifikacionoj grupi 6. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija