• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

29.02.2024

09:49

Situacija sve komplikovanija! Bajern mora da plati papreno obeštećenje za Alonsa, Liverpul - ne!

EPAIMAGES/Reuters

Fudbal

Situacija sve komplikovanija! Bajern mora da plati papreno obeštećenje za Alonsa, Liverpul - ne!

Podeli vest

Bajer Leverkuzen nema nameru da jednog od najtraženijih trenera današnjice pokloni ljutom rivalu.

Košmarna sezona za Bajern Minhen bliži se kraju, a samim tim i era Tomasa Tuhela na klupi bavarskog velikana. Nemac nije uspeo da se dokaže na "Alijanc Areni", prošle sezone je pukom srećom došao do titule, to mu u tekućoj takmičarskog godini neće poći za rukom zbog čega je najavljen raskid saradnje 30. juna. 

Nateralo je to čelnike Bajerna da krenu u potragu za Tuhelovim naslednikom. Budući da je platežna moć Bavaraca ogromna brojna imena dovođena su u vezu sa minhenskim velikanom, ali se poslednjih dana priča samo o Ćabi Alonsu. Španac pravi čuda na klupi Bajer Leverkuzena, ove sezone ne zna za poraz, grabi ka tituli u Bundesligi i izvesno je da će napustiti "Baj Arenu" kako bi u trenerskoj karijeri napravio korak dalje. 

Dugo vremena je Ćabi Alonso bio prvi kandidat da nasledi Jirgena Klopa na klupi Liverpula, ali kako vreme prolazi selidba u Bajern postaje realnija opcija. Nije tajna da je Španac, još od igračkih dana, vezan za "Alijanc Arenu" i da mu je želja da jednog dana bude trener Bavaraca. Sa druge strane, na "Enfildu" je proživeo najlepše trenutke u karijeri zbog čega iste želje ima i sa Liverpulom. 

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sportski direktor Bajerna - Maks Eberl

Ćabi Alonso moraće da prelomi u narednim danima, a kako prenosi dobro informisani Florijan Platenberg - Španac je već otvorio pregovore sa Bajernom! 

Prethodnih meseci se šuškalo da Alonso u ugovoru ima izlaznu klauzolu ukoliko stignu ponude Liverpula, Bajerna i Real Madrida. Platenberg tu vest demantuje, ali ističe da Bajer Leverkuzen neće praviti problem svom treneru ukoliko na kraju sezone reši da promeni sredinu. Ipak, "farmaceuti" će od Bajerna tražiti papreno obeštećenje u visini od 15.000.000 evra. 

"Sky" dodaje da Bajer nema nameru da jednog od najboljih trenera današnjice "pokloni" ljutom rivalu. Ideja je da na ime obeštećenja nateraju Bajern da odustane od angažovanja Ćabija Alonsa, ali je jasno da na "Alijanc Areni" imaju dovoljno novca da isplate željenu svotu. 

Čelnici Bajer Leverkuzena nadaju se da će Ćabi Alonso ostati na klupi. Sa druge strane, sportski direktor Bajerna - Maks Eberl, ne krije koliko bi želeo da vidi Španca na kormilu Bajerna. Ipak, budući da situacija nije laka, minhenski velikan morao je da proširi spisak potencijalnih Tuhelovih naslednika. Na njemu se sada, pored Alonsa, nalazi i Roberto De Zerbi.

Foto: Tanjug/AP

Roberto De Zerbi

Istina, na momente deluje da Bajern kopira ono što Liverpul naumi. Trener Brajtona već neko vreme je, uz Ćabi Alonsa, prvi favorit da nasledi Jirgena Klopa na "Enfildu". Kao i kod Bavaraca - Ćabi Alonso je prvi favorit, a italijanski stručnjak bi predstavljao alternativno rešenje. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija