05.04.2024.

11:50

Foto: EPA

Sport

Valensija pred Partizan smenila trenera! Mumbru dobio otkaz

U "vruću stolicu" biće postavljen doskorašnji strateg drugog tima, Tomas Lamas (29), a debitovaće u nedelju prilikom duela sa Baskonijom u okviru Endesa lige.

Nekadašnji reprezentativac Španije već neko vreme ne postiže željene rezultate, a debakl pred domaćim navijačima od drugog najgoreg tima lige bio je kap koja je prelila čašu. Salva uvreda i zvižduka sa tribina "la Fontete" bila je dovoljna čelnicima kluba da posegnu za šok terapijom pred evroligašku utakmicu sa Partizanom.

Informer

Tomas Lamas

Valensija je svoje učešće u eliti završila i ostala je bez šansi za plasman u doigravanje, dok će crno-belima taj meč imati imperativ pobede.

Posle pomenutog meča sa Asvelom, Mumbru se izvinio navijačima, ali ono nije bilo dovoljno da bivši krilni centar Bilbaoa ostane na funckiji.

- Kao prvo, izvinjavam se navijačima. Sramota me je zbog naše partije, najgore ove sezone. Igrali smo pod velikim pritiskom, a oni ga nisu imali. To se posebno videlo na početku kada smo imali problem sa zonom. Nismo bili u ritmu, bili smo anksiozni i nespremni za treću četvrtinu. Mnogo toga je na stolu i nismo uspeli da opravdamo očekivanja koja imaju navijači u našoj "Fonteti". Izvinjavam se - rekao je Španac malo pre potpisanog otkaza.

Sada će Valensija pokušati sa debitantom u seniorskoj košarci, mladim Lamasom. Nadaju se da će sveža krv uspeti da uzmrda igrače i da će pripremiti teren dok se ne pronađe trajno rešenje.

Na ruku mladom Tomasu ide i to što mu je otac nekadašnji proslavljeni trener Hulio.