17.04.2024.

14:56

Foto: USAB/printscreen

Sport

Zvanično objavljeno! Ovo je drim-tim Amerike za Olimpijske igre u Parizu!

Na spisku selektora Stiva Kera nalaze se Kevin Durent, Lebron Džejms, Stefon Kari, Džoel Embid, Kavaj Lenard, Devin Buker, Entoni Dejvis, Entoni Edvards, Bem Adebajo, Tajris Halibarton, Džru Holidej i Džejson Tejtum.

Američki mediji danima unazad spekulisali su ko bi mogao da bude poslednje ime jednog od najjačih timova u istoriji košarke. Danas je potvrđeno da je to košarkaš Los Anđeles Klipersa Kavaj Lenard, što znači da Ameri bez ikakve sumnje "pucaju" na zlatnu medalju u Parizu.

Podsetimo, američki drim-tim biće u grupi sa košarkaškom reprezentacijom Srbije, a snage će odmeriti već na startu Olimpijskih igara 28. jula. Sve utakmice grupne faze biće odigrane u Lilu, na stadionu "Pjer Moroa", a sa "orlovima" i Amerikom u grupi se nalaze još Južni Sudan i ekipa koja će izboriti to mesto nakon kvalifikacija.

Informer

Tim Amerike na Olimpijskim igrama u Parizu

Ovim povodom oglasio se i direktor reprezentacije, čuveni košarkaš Grent Hil, koji kaže da je razgovarao sa svim reprezentativcima i da je svima čast da brane boje SAD.

- Čast mi je i zadovoljstvo da predstavim nacionalni tim SAD za Pariz. Zahvalan sam ovim ljudima što su prihvatili poziv da predstavljaju SAD. Naša država je dom nekih od najboljih igrača na svetu i cenim veliko interesovanje mnogih da budu deo ovog spiska. Odluke nisu bile lake, ali bilo je zadovoljstvo biti deo tima koji bira 12 igrača koji će braniti boje SAD - navodi Grent Hil, a prenosi zvanični sajt reprezentacije.

Ovaj svojevrsni drim-tim sa klupe će kao selektor predvoditi Stiv Ker, trener Golden Stejta, a pomagaće mu Mark Fju sa Gonzaga univerziteta, kao i treneri Klipersa i Majamija, Tajron Lu i Erik Spolstra.

- Moj stručni štab i ja smo počastvovani što ćemo voditi ovu neverovatnu grupu momaka u pohodu ka zlatu u Parizu. Planiramo da predstavljamo američku košarku najbolje moguće i nadamo se da ćemo našu zemlju učiniti ponosnom - poručio je Stiv Ker.

Što se tiče reprezentacije Srbije, još uvek nema nagoveštaja kada će selektor Svetislav Pešić saopštiti spisak, kao i da li će na njemu biti najboljeg igrača sveta Nikole Jokića. Jutros se tim povodom oglasio Vasilije Micić, košarkaš Šarlota, i javno izrazio želju da bude deo reprezentacije.