18.04.2024.

10:46

Foto: profimedia

Sport

Odlične vesti za Pešića! "Drim tim" Srbija putuje u Pariz!

Talentovani krilni centar okončao je turbulentnu sezonu u NBA ligi, koju je započeo u dresu Oklahome a okončao u Šarlotu. Tamo je imao više prostora za igru nego što je bio slučaj u prethodnom klubu, što je svakako dobra vest i za selektora Pešića.

- Imam veliku želju da zaigram za reprezentaciju i nadam se da ću moći da se izborim za mesto u njoj - istakao je Pokuševski u razgovoru za Mocart sport.

Informer

 

Iako mlad košarkaš, već ima četiri godine iskustva igranja u najkvalitetnijoj ligi sveta. Nažalost, njegov igrački razvoj usporen je brojnim povredama koje su ga pratile, ali tekuću sezonu okončao je zdrav i pun samopouzdanja nakon dobrih partija koje je pružio u dresu Hornetsa. Rođeni Beograđanin svestan je da će Pešić biti na slatkim mukama kada bude birao 12 "legionara" koji će nositi dres Srbije na Igrama u Parizu i da mu mesto u timu nije garantovano.

- To je naravno pitanje za trenera, ali ja imam veliku želju i daću sve od sebe da budem tamo - iskren je bio Pokuševski.

Informer

 

Sličan razvojni put ove sezone imao je i Vasilije Micić. Nekadašnji MVP Evrolige započeo je karijeru "preko bare" u ekipi Oklahome u kojoj nije uspeo da se nametne. Sve se promenilo kada je trejdovan u Šarlot, gde je pokazao da mu je mesto u NBA ligi.

- Za igrača koji je igrao toliko godina u Evropi i to igrao kao glavni igrač svog tima i sa loptom u rukama, nije lako da pređeš u najbolju ligu na svetu i imaš neku drugačiju ulogu. Treba vremena, ali kao što se pokazalo kada je dobio minute, loptu, slobodu i poverenje, onda je najbolji i može mnogo da doprinese timu - biranim rečima je Pokuševski govorio o svom klupskom saigraču.

Informer

 

Za kraj, Pokuševski se osvrnuo i na period nakon što je dobio otkaz u Oklahomi, a pre nego što je potpisao za Šarlot. Spekulisalo se tada da bi mogao da se vrati u Evropu, pa su navijači Partizana priželjkivali da se 22-godišnji košarkaš stavi na raspolaganje Željku Obradoviću.

- U trenutku raskida sa Oklahomom sam bio fokusiran na NBA, uvek imam sve opcije u glavi i razmišljam šta je najbolje i odluke donosim kad dođe vreme. Hladne glave - ostavio je Pokuševski prostor za takav epilog u budućnosti.

Informer

 

Ono što sledi jesu Olimpijske igre u Parizu, na kojima će Srbija biti jedan od glavnih favorita za najviši plasman. Aleksej Pokuševski i Vasilije Micić imaće sasvim dovoljno vremena za odmor, s obzirom na to da je reprezentativno okupljanje zakazano za 24. jun.