04.05.2024.

08:01

Foto: Starsportphoto©

Sport

Problem za Zvezdu! Srbi dobili poziv za NBA draft, termin je loš, a poznato ko će gledati Topića! (FOTO)

Sinoć su Topić i Đurišić igrali jedan protiv drugog u prvoj utakmici polufinala ABA lige, a kako stoje stvari uskoro bi mogli zajedno u SAD!

Naime, Nikola Topić je na meču njegove Zvezde sa Megom postigao osam poena, imao je šest asistencija i uhvatio je četiri skoka za 19 minuta na parketu, dok se u sjajnom svetlu se pokazao Nikola Đurišić, koji je postigao čak 26 ponea, uz četiri skoka i pet asistencija.

Obojica su pozvana na "draft kombajn", trening na kome se rade mnoga merenja i timovi posmatraju mlade igrače kako bi procenili da li vredi potrošiti pik na njih! Sada je objavljeno ko će imati pravo da gleda Topića.

Na treninzima koji će biti održani u Čikagu timovi koji biraju od 1. do 15. pika ove godine, mladog igrača Zvezde gledaće Detroit, Vašington, Šarlot, Portland, San Antonio, Toronto, Memfis, Juta, Bruklin, Atlanta, Čikago, Hjuston, Sakramento i Golden Stejt koji još uvek čekaju da vide kog pika od prvih 14 će dobiti na lutriji, kao i Majami koji zna da ima pravo da bira 15.

Dakle, neće biti iznenađenje ako Topića budemo gledali u Šarlotu sa Vasom Micićem i Aleksejem Pokuševskim, u Atlanti sa Bogdanom Bogdanovićem ili u Majamiju sa Nikolom Jovićem.

Treba istaći da se i Đurišić dobro rangira, ali za njega je realnije da bude izabran krajem prve ili u drugoj rundi NBA Drafta.

Inače, problem za dva kluba, Crvenu zvezdu i Megu, moglo bi da bude to što se "Draft Combine" održava u periodu finala ABA lige, odnosno od 12. do 19. maja, a finaler regionalnog takmičenja počinje 13. maja.

Crvena zvezda je povela 1-0 u seriji i veliki je favorit da se plasira među najbolja dva kluba .