• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

03.05.2024

20:46

Zvezda na korak od novog finala ABA lige! Mega pregažena u "Pioniru"

Starsportphoto

Crvena zvezda

Zvezda na korak od novog finala ABA lige! Mega pregažena u "Pioniru"

Podeli vest

Crveno-beli protiv gradskog rivala ubedljivo slavili u prvom meču polufinala plej-ofa sa 103:73 (27:20, 25:13, 26:22, 25:18)

Košarkaši Crvene zvezde na korak su od plasmana u novo finale ABA lige. Izabranici Janisa Sferopulosa ovog puta su ozbiljno shvatili Megu, koja ih je u regularnom delu sezone savladala sa 89:83. Ovog puta su crveno-beli, koji su domaćini bili u "Pioniru", od samog starta krenuli jako i koncentrisano, pa su praktično već posle prvih 20 minuta i rešili pitanje pobednika.

Prethodno, moramo to da napomenemo, igrači oba tima su zagrevanje odradili u posebnim, crnim majicama. Na njima je bila ispisana poruka "Živite", uz imena svih 20 tragično nastradalih u masakru koji se pre godinu dana dogodio prvo u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", a potom i u Malom Orašju i Duboni. Zbog toga je pre meča održan i minut ćutanja, u čast svih nevinih žrtvi.

Kada je reč o samoj utakmici, domaću ekipu su u prvom poluvremenu predvodili raspoloženi Nemanja Nedović i Rokas Gedraitis. Prvu dvocifrenu prednost Zvezda je stekla već u osmom minutu, kada je imala "plus 11" (21:10), a u nastavku je samo to povećavala.

Odbrana je na pravi način zatvorila najopasnije pojedince Mege, pre svih, Nikolu Đuričića. Veliki hendikep za tim Marka Baraća svakako je izostanak odličnog centra Uroša Plavšića, koji je na bolovanju još od meča sa Cedevitom Olimpijom krajem aprila, zbog preloma kostiju lica na čak četiri mesta.

Foto: Starsportphoto

Rokas Gedraitis pružio dobru partiju

Zvuči možda neverovatno, ali crveno-beli su prvu trojku na meču postigli tek sredinom druge deonice, kada je pogodio Miloš Teodosić. Krenuo je tada i šut sa distance, a pristojnu minutažu imao je i oporavljeni Trej Tompkins.

 

 

Na odmor se otišlo sa čak "plus 19" za domaće, a ono što svakako može da raduje trenera Sferupolusa jeste da su praktično svi igrači dali košgeterski doprinos, ali i sve bolje partije supertalentovanog Nikole Topića, koji je pokazao da ga povreda kolena nije previše izbacila iz ritma.

Foto: Starsportphoto

Nikola Topić

U drugom poluvremenu razigrao se i Tompkins, čiji je svaki potez publika pozdravljala aplauzom. Ipak, senku na ovaj duel bacila je povreda beka gostiju Stefana Miljenovića, koji je krajem treće četvrtine, uz bolan krik, ostao da leži na parketu držeći se za koleno.

 

 

Do kraja je Zvezda samo dodatno povećavala prednost, a Megi nije pomoglo ni to što se probudio mladi Đurišić, koji je bio i najefikasniji na meču sa 26 poena, četiri skoka i pet asistencija. Kod crveno-belih su Nedović i Gedraitis dali po 13 koševa, Tompkins je stao na 11, a Teodosić i Jago Dos Santos su upisali po 10 poena i pet aistencija.

Drugi meč polufinala plej-ofa zakazan je utorak, 7. maj, u hali "Ranko Žeravica" na Novom Beogradu (20.00).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija