11.05.2024.

11:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Skandalozne optužbe najboljeg igrača Budućnosti! Sudije u ABA ligi varaju u korist dva tima!

Crno-beli su sinoć u Beogradskoj areni slavili sa 100:84 i zakazali duel sa Crvenom zvezdom u finalu, a jedan od prelomnih detalja susreta dogodio se na startu treće četvrtine, kada je sudijska trojka Pukl - Javor - Hordov isključila sa meča dotad najefikasnijeg igrača Podgoričana Jogija Ferela.

Američki plejmejker još tokom prvog poluvremena zaradio je nesportsku grešku, a onda na startu bio je vrlo glasan u protestima zbog jedne sudijske odluke. Smatrao je da je kapiten Partizana Kevin Panter simulirao i tako iznudio prekršaj za tri slobodna bacanja, a tom prilikom Ferel je očigledno preterao, pa su ga arbitri isključili sa meča.

Informer

Nakon toga Budućnost nije bila na napadačkom nivou, pa su crno-beli preokrenuli rezultat i na kraju maltene rutinski slavili. Ferel nije mogao da se pomiri sa porazom, pa je posle utakmice osuo paljbu po sudijama, smatrajući da arbitri u regionalnom takmičenju imaju dvostruke aršine kada su u pitanju ekipe.

"Kao i obično, sudije u ABA ligi moraju da varaju za ista dva tima, da bi otišli da igraju za titulu. Nema integriteta u ovoj ligi", poručuje nekadašnji košarkaš Cedevite i nesuđeno pojačanje Partizana.

Ferel, ipak, kao da je zaboravio da se tokom majstorice u Beogradu ponašao krajnje nesportski, zbog čega je svoju ekipu praktično ostavio na cedilu. Njegovom isključenju prethodili su šutiranje stolice i reklame, kao i jako burni protesti zbog suđenja, pa ne pije vodu baš da su sudije krive što je njegov tim izgubio od crno-belih.