• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.05.2024

21:08

Partizan zakazao finale sa Zvezdom! Crno-beli preživeli Budućnost

Starsportphoto©

Partizan

Partizan zakazao finale sa Zvezdom! Crno-beli preživeli Budućnost

Podeli vest

Košarkaši Partizana pobedili su podgoričku Budućnost u majstorici polufinala ABA lige rezultatom 100:86 (23:21, 25:33, 25:17, 27:15) i zakazali borbu za titulu sa večitim rivalom Crvenom zvezdom, ali posle velike drame!

Neizvesno je bilo pred nešto više od 15.000 "grobara" u Beogradskoj areni, ali su gosti posustali onog momenta kada im je do tada najbolji igrač na parketu, Ferel, isključen zbog drugog tehničkog faula u 24. minutu. Crno-beli su meč, koji je trajao više od dva sata, prelomili odmah početkom poslednje četvrtine i tako spasili sezonu, a najefikasniji bili su Aleksa Avramović sa 20 poena i Kevin Panter i Džejms Naneli sa po 19.

Finale Crvene zvezde i Partizana, koje će se igrati na ti dobijene utakmice, počinje u ponedeljak kada će crveno-beli biti domaćini.

Da je pred navijačima neobično veče bilo je jasno i pre početka utakmice. Oko Beogradske arene uopšte nije bilo uobičajene gužve, kao ni u samoj dvorani.

Neposredno pred meč bilo je nekoliko hiljada praznih mesta, ubrzo se još malo popunila hala, ali je prostora bilo više nego što je očekivano za tako bitan meč.

Navijanje je na samom startu bilo kako su to puleni Željka Obradovića i navikli, ali je ubrzo i sve utihnulo. 

Foto: Starsportphoto©

 

Budućnost je vodila glavnu reč tokom cele prve četvrtine, a Ferel je zatrpavao trojkama koš domaćina, koji je uoči meča bio ubedljivi favorit. Probudili su se "grobari" kada su njihovi miljenici gubili sa 19:13, u tim momentima je i Zek Ledej promašio dve trojke, ali da ne bude sve crno pobrinuo se Džejlin Smit.

Tek što je ušao u igru u finišu četvrtine, pogodio je trojku na asistenciju Pantera u poslednjim sekundama i crno-beli su na kraju ipak sa prednošću otišli na pauzu - 23:21.

Mnogo dramatičnije i sa više tenzije proticala je druga četvrtina. Megi je otvorio četvrtinu trojkom uz faul Smailagića i pogodio dodatno bacanje, ali je na sreću crno-belih Aleksa Avramović uzvratio istom merom.

Foto: Starsportphoto©

 

Tenzija sa tribina usmerene na sudije krenule su u 13. minutu. Aleksi je dosuđen faul nad Ferelom na šutu za tri poena koi je dobio tri bacanja, ali je košarkašu Budućnosti dosuđena i tehnička zbog kontakta nakon šuta, pa je Avramović imao dva penala.

Kada god bi crno-beli dolazili bar do pola koša vođstva, gosti su imali rešenje i gotovo kao po pravila usledila bi trojka. Tako je bilo i kada je Panter imao tri bacanja, pogodio Naneli za preokret, ali Rajt ubacio potom za tri.

 

 

Smailagić je odgovorio sa dva poena i nije ga to omelo, ali potom Kabolo maši oba slobodna bacanja za plus pet.

Smit je ubrzo ponovo pogodio za novo vođstvo, ali tada kreće pravi haos. Makundu je pogodio za tri, a "grobari" su smatrali da je Ferel napravio faul pre tog šuta. Potom je Kamenjaš izblokirao Smailagića, pa su i tu navijači bili nezadovoljni što sudijska trojka Pukl, Javor i Hordov nije dosudila faul.

Makandu je dao još jednu trojku, uzvratio je Panter istom merom, ali su gosti košem Rajta otišli na poluvreme sa plus šest.

Foto: KK Partizan/Dragana Stjepanović

 

Sudije su uz mnogo muke i obezbeđenja napustile parket, potom su i kasnili na početak drugug poluvremena i pojavili se na drugom izlazu, a tenzije i uvrede navijača ka njima nisu prestajale. Kapiten Panter je pre početka treće četvrtine nasred parketa održao i motivacioni govor svojim saigračima, koji je, ispostavilo se, bio od koristi.

 

 

Nastavio je Ferel gde je stao u prvoj polovini utakmice, a ubrzo je Smit pogodio bitnu trojku koja je polako vraćala crno-bele u meč. Tada su Naneli i Ledej zatražili podršku od navijača koja je bila sve glasnija.

Ključni momenat dogodio se kada je Ferel do tada najbolji na parketu, morao da napusti parket! Faulirao je Pantera na šutu za tri poena, a onda šutnuo stolicu kod svoje klupe, umalo srušio zaštitinu ogradu koja štiti goste i zbog tehničke iz prvog poluvremena morao je da napusti parket Arene!

Foto: Starsportphoto©

 

Psovali su ga navijači, ali ih je Ledej smirivao, pa je bez većih incidenata napustio teren. Domaćin se skroz vratio u meč i Panter je bio nezaustavljiv, pa je usledila trojka za 64:60. Gosti su se skroz raspali i išli u sunovrat, ali je pad zaustavio tajm-aut trenera Žakelja, ali i promašaji crno-belih.

Foto: Starsportphoto©

 

Izjednačili su ponovo gosti dva minuta pred kraj četvrtine trojkom Megija - 68:68. Uzvratio je Ponjitka istom merom, ali se nisu dali gosti, pa se na odmor pred poslednjih deset minuta otišlo sa samo plus dva u korist Partizana.

Silno su krenuli crno-beli od starta četvrtine! Tačnije, Aleksa Avramović i Džejms Naneli koji su ubrzo doneli dvocifrenu prednost svom timu, ispostavilo se nedostižnu za podgoričku Budućnost i priveli bez problema meč kraju posle više od dva sata žestoke borbe.

Proslavili su crno-beli pobedu sa navijačima, koji su im jasno poručili da žele pobedu u derbiju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija