12.05.2024.

09:23

Foto: Starsportphoto

Sport

Objavljene kvote za derbi! Jedan večiti rival ogroman je favorit u prvom meču finala!

Crveno i crno-beli sutra veče (20.30, Arena 1 premijum) u "Pioniru" započinju finalnu seriju regionalne lige, a prednost domaćeg terena imaće ekipa Janisa Sferopulosa. Aktuelni vicešampion Jadrana izborio je prvo mesto tokom ligaškog dela takmičenja, pa će samim tim imati tu privilegiju da prve utakmice u plej-ofu igra kod kuće.

Iz Crvene zvezde odlučili su da im domaći teren u finalu protiv Partizana bude hala "Pionir", kako su saopštili, zbog toga što veruju da je to istinska prednost domaćeg terena. Otprilike tako smatraju i kladionice, pošto su Miloš Teodosić, Branko Lazić i drugovi veliki favoriti u sutrašnjem meču protiv crno-belih.

Informer

Kvota na pobedu Crvene zvezde iznosi svega 1,55, dok je na trijumf Partizana 2,80, dok je koeficijent da će meč otići u produžetke 14,00. Osim činjenice što će meč biti odigran pred isključivo navijačima crveno-belih, još je faktora koji idu u prilog timu Janisa Sferopulosa. Pre svega, tu je činjenica da su u prethodne dve finalne serije ABA lige sve pobede ostvarile isključivo domaće ekipe.

Informer

Što se tiče finala 2022. godine, Zvezda je dobila prva dva meča u "Pioniru", crno-beli su uzvratili pred svojom publikom i izjednačili na 2:2, a majstoricu je dobio tada tim Dejana Radonjića.

Godinu dana kasnije, to jest prošle sezone, prednost domaćeg terena imao je Partizan i uradio je isto ono što i Crvena zvezda godinu dana ranije. Ekipa Željka Obradovića glatko je dobila dva meča pred svojom publikom, slično je uradio crveno-beli tim predvođen Fakundom Kampacom i Lukom Vildozom, a potom je majstoricu dobio Partizan, čime je osvojio titulu nakon deset godina čekanja.

Prva dva meča na programu su sutra i u sredu, a domaćin će biti Crvena zvezda. Treći meč je na programu u nedelju, 19. maja, a domaćin je Partizan. Ako bude potrebe, četvrti meč biće odigran 21. maja, takođe pred navijačima Partizana, a eventualna majstorica igra se 25. maja pred navijačima Zvezde.